Norge får nordisk Lexmark-sjef

Norge får nordisk Lexmark-sjef

Skriver- og multifunksjonsprodusenten Lexmark får nordisk hovedkontor i Oslo.

Amerikanske Lexmark er blant it-selskapene som ikke har kjørt med noe nordisk hovedkontor, slik svært mange andre firmaer i bransjen har gjort.

Mot strømmen

Men selv når Lexmark nå har bestemt seg for å gjøre som de andre, velger de en annen løsning enn det som er blitt vanlig i bransjen. De aller fleste multinasjonale it-selskaper med Norden-hovedkontor har plassert dette kontoret i Stockholm. Lexmark oppretter derimot hovedkontoret for sin nordiske virksomhet i Oslo, med Norges nåværende Lexmark-sjef Terje Wenner som administrerende direktør.

Selskapet hevder at omstruktureringen vil by på en mer strømlinjeformet organisasjon som vil kunne gi bedre støtte og service til kunder og partnere i Norden.

Den nye organiseringen av Lexmark i Norden innebærer at all kompetanse om storkunder, teknisk service, tjenester, smb-markedet, rekvisita og økonomi samles i en felles pool, heter det i en pressemelding fra Lexmark.

Lexmarks Norden-sjef Terje Wenner begynte i Lexmark i 1992, og har blant annet jobbet som markedssjef for selskapet i Midt-Østen og Afrika. Fra 2003 har han vært landssjef for Lexmark Norge.

- Økt styrke

– Vi vil fra nå av fokusere på det nordiske markedet i helhet. Noe som gir oss en styrke i forhold til inngåelse av store kontrakter og avtaler, sier Terje Wenner.

– Sammenslåingen betyr at selskapet står bedre rustet for fremtiden. De ansatte i regionen er veldig positive til endringene. Nå som beslutningen er tatt, kan vi nesten ikke vente med å komme i gang. For våre kunder betyr det økt ekspertise, raskere service og ikke minst økt fleksibilitet og tilpasningsevne, sier Wenner.

Les om:

Print