Satellitter og roboter fylte Dagen

Satellitter og roboter fylte Dagen

Med digitale sjarmoffensiver prøvde it-bransjen å friste studentene på Dagen@Ifi.

Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) var blant bedriftene som stilte med stand på Dagen@Ifi i forrige uke. Med modell av satelitten AISSat-1 og en helikopter-drone hengende fra taket over standen skilte de seg ut fra de andre. På nerde-måten.

Lite fungerer bedre som blikkfang på et arrangement for teknologi-frelste studenter enn en satellitt.

Jan Olav Langseth, rekrutteringsansvarlig ved FFI, forteller at de for tiden har omlag ti ledige stillinger, og er på jakt etter informatikere.

- Vi har hatt god pågang, og møtt et par interesserte og kvalifiserte studenter, forteller Langseth.

Han har også sett noen kjente fjes fra FFIs sommerprogram. Her kan studenter jobbe for og med FFI i forskningsrelaterte prosjekter i sommermånedene.

- Det er viktig med sommerstudentene for rekruttering. Vi hadde 59 studenter hos oss i år, mange i forbindelse med masterstudier, sier Langseth.

Flere av instituttets studentforeninger var også representert på Dagen.

Robotica Osloensis, studentforeningen for robot-interesserte var èn av dem. Jørgen Ringer Fjellin var på plass i instituttets bibliotek med et par roboter og en stor eske smågodt.

Han forteller at det er fint å kunne vise seg frem for interesserte. Flere var innom for å prøve noen små gripe-roboter som var satt opp for anledningen, eller forsøke seg på å programmere små biler.

Fast innslag

Siden 2003 har Dagen@ifi vært et fast innslag ved Universitets i Oslos Institutt for informatikk som det største studentdrevne heldagsarrangementet på universitetet. I år falt Dagen på 27. oktober.

Formålet er å gi studentene en festdag som også gir kontakt mellom bedrifter, forskningsgrupper og studentene.

Fem forskningsgrupper og 27 bedrifter har stilt med stand i år.

Totalt er det rundt 200 personer som er involvert i Dagen, inkludert ti styremedlemmer, 120 funksjonærer, ansatte ved instituttet, betalte teknikere og band.

- Det er mange krefter som skal til. Vi har et fantastisk styre som har tatt ting på strak arm, sier Hernes.

Han legger til at det har vært veldig god informasjonsoverføring fra tidligere styrer over de åtte årene Dagen har vært arrangert.

- Det er bra med tanke på alt som skal gjøres. Og så vet vi når presset kommer, og når det er rolig, forteller Hernes før han begynner runden for å hilse på de mange bedriftene som er representert på Dagen.