Apenes oppgitt over sen direktør-jakt

Apenes oppgitt over sen direktør-jakt

Datatilsynet søker ny direktør bare to måneder før Georg Apenes pensjoneres.

Direktør i Datatilsynet gjennom en årrekke, Georg Apenes, går av med pensjon 9. april. Nå har Fornyings- og administrasjons- departementet (FAD) i det små startet jobben med å få på plass en etterfølger. De har dermed to måneder på seg før Apenes forsvinner ut døren.

Til å hjelpe seg har de fått med selskapet Hodejegerne via en kontrakt med en anslått verdi på 250.000 kroner.

Kommunikasjonsrådgiver i FAD, Ragnvald Berggrav, understreker at man foreløpig ikke har kommet så langt i prosessen.

- Det er ikke så mye vi kan si foreløpig, men vi arbeider ut fra en målsetning om at vedkommende skal være tilsatt før Apanes går av 9. april.

Ikke bare søkere

Hvilken rekrutteringsstrategi som blir lagt til grunn er heller ikke helt på plass foreløpig.

- Men det er klart at når man bruker et hodejegerfirma så er det fordi man er interessert i å finne muligheter ut over folk som bare søker, sier Berggrav.

- Hva ser dere etter i en direktør hos Datatilsynet?

- Vi er foreløpig ikke helt ferdig med utlysningsteksten, og da er det litt vanskelig å slå fast hva vi ser etter. Det ligger i sakens natur at utlysningen kommer så fort som mulig, men det gjenstår litt behandling før vi er ferdig.

I siste liten

Dagens direktør i datatilsynet, Georg Apenes, synes FAD er vel sent ute med å igangsette prosessen med å finne hans erstatter.

- De har visst det her i lang tid, er det ikke utrolig? Jeg ga beskjed 1. oktober om hvilken dato jeg slutter og har vel også gjort det kjent at jeg ikke er interessert i å jobbe lenger enn til 9. april. Så de visste at stillingen ville være vakant, men av for meg uforståelige årsaker har de valgt å bruke mye tid, sier han.

FAD har ingen kommentar til dette.

Det til side har Apenes et par tanker om stillingens fremtid.

- Det viktigste er at de får tak i en fast ansatt. Jeg håper ikke vedkommende blir ansatt på åremål. Vi har sett det på politimesterne som er ansatt på åremål, det har nok vært en demper i vissse kritiske situasjoner - for eksempel når Politiforbundet har gått amokk.

«En viss akademisk bakgrunn»

Apanes forteller at påtroppende direktør kommer til en bra arbeidsplass med dyktige kolleger.

- Det er en utrolig fascinerende arbeidsplass. Det er ikke lenger et lite organ, det er middels stort med snart 40 engasjerte medarbeidere med svært god kompetanse, sier Apenes.

Apenes ser for seg en en ny direktør «med en viss akademisk bakgrunn» og «en viss fortrolighet med politiske prosesser».

- Det er etter min mening en fordel med juristbakgrunn, men langt fra nødvendig. Kanskje samfunnsfag, historie eller teologi for den saks skyld - det handler jo mye om samfunnsmoral, sier Apenes.

Hodejegerne ønsket ikke å kommentere saken.

Sikkerhet