Arresterte 15-årig Anonymous-hacker

Arresterte 15-årig Anonymous-hacker

Fem hacktivister pågrepet i Storbritannia, 40 ransakelsesordre i USA.

Nå skal hackeraktivistene i Anonymous tas. Den løst organiserte databanden består av Wikileaks-forkjempere. Gruppen står blant annet bak tjenestenektsangrep mot Visa og American Express, to betalingstjenester som begge skrudde igjen pengekranen til Wikileaks.

Av samme grunn ble også Paypal angrepet. Amazon.com, Sarah Palin og den svenske statsadvokaten har også stukket kjepper i hjulene til Wikileaks og fått kjenne Anonymous’ vrede.

Men det skal ikke være lett å være Wikileaks-aktivist lenger. Nå går myndighetene i ulike land hardt ut for å finne de anonyme skikkelsene bak Anonymous, skriver Compuetworlds nyhetstjeneste.

Arrestasjoner

Blant annet har amerikanske myndigheter utstedet 40 ransakelsesordre til FBI i sakens anledning. Nylig ble internettleverandøren Tailor Made Services i Dallas raidet etter tips fra Tyskland, som også har fokus på å forfølge hacktivistene. Det samme har blant annet Nederland, Frankrike og Storbritannia.

I Storbritannia land ble fem menn mellom 15 og 26 år arrestert på torsdag. Yngstemann må vel strengt tatt karakteriseres som en guttunge.

USA har foreløpig ikke gått ut med informasjon om hvor mange de eventuelt har arrestert i sakens anledning, men nederlandske myndigheter skal ha arrestert to tenåringer så langt.

Streng straff

I et tjenestenektsangrep oversvømmer angriperen offerets servere med så mange forespørsler at offerets servere blir umulig å kontakte for andre folk. Dette er ikke første gang Anonymous benytter tjenestenektsangrep, for noen få år siden tok de også ned Recording Industry Association of America, musikkorganisasjonen som bekjemper piratkopiering, samt Scientologi-menigheten.

I USA er straffen for å fasilitere eller gjennomføre tjenestenektsangrep opptil ti års fengsel. Anonymous' medlemmer hevder de er klare til å angripe alle som trosser Wikileaks' formål, som er å publisere eksempelvis graderte statlige dokumenter under parolen ytringsfrihet, anonymt.

Mot DLD

I Norge finnes det også folk som identifiserer seg med Anonymous-gruppen. Under en nylig demonstrasjon mot Datalagringsdirektivet utenfor Stortinget, sto flere unge menn ikledd Guy Fawkes-masker, og en anonym representant for Anonymous holdt også en spontantappell.

I tillegg til tjenestenektsangrep har hacktivistene oppfordret til faksbombing av bedrifter som trosser Wikileaks ved å sende inn bilder av Guy Fawkes via nettets gratis fakstjenester.

Sikkerhet