Avslører din ulovlige nedlasting

Avslører din ulovlige nedlasting

Russisk nettsted lar deg se hva du har lastet ned. Det er pinlig for amerikanske filmselskaper.

På nettstedet You Have Downloaded kan du se hvilke offentlig tilgjengelige torrenter som er lastet ned på din adresse.

Med kommentaren "Don't take it seriously" hevder trioen som står bak nettstedet riktignok at det hele er for moro skyld, og oppfordrer besøkende til å "skremme vannet" av sine venner ved å vise dem en liste over alle filmer, spill, programmer og musikk de har lastet ned ulovlig gjennom Bittorrent.

Ifølge utviklerne er noe av poenget å vise hvor tilgjengelig og offentlig slik informasjon faktisk er.

Nettstedet lar besøkende søke på IP-adresse, torrenthash eller filnavn. Så dersom du tilfeldigvis kjenner naboens IP-adresse, er det en smal sak å sjekke om vedkommende har vært snill gutt eller flink pike. Her er det ingen hemmeligheter.

Pinlig for De Tre Store

Torrentfreak, nettstedet for alt relatert til Bittorrent, opphavsrett og piratkopiering, utnyttet muligheten og bestemte seg for å sjekke hva de tre store i Hollywood, Sony Pictures Entertainment, NBC Universal og Fox Entertainment har foretatt seg på nettet.

Bevæpnet med en gruppe ip-adresser fra de tre filmselskapene satte Torrentfreak i gang.

Resultatene er mildt sagt pinlige.

Sony Pictures Entertainment var først ute. Søket viste at noen hos filmgiganten angivelig har lastet ned en rekke musikk og filmer, blant annet den nye Conan-filmen og låta Lonely Boy av The Black Keys.

NBC Universal er ikke stort bedre enn sine kolleger i Sony, skal vi tro resultatene av Torrentfreaks undersøkelse. I selskapets lokaler i Fort Lauderdale i Florida har noen blant annet lastet ned den komplette første sesongen av Game of Thrones, en del trancemusikk og filmen Cowboys and Aliens.

Fox Entertainment har heller ikke rent mel i posen, ifølge Torrentfreak. Noen i selskapet som er veldig ivrige på å anmelde fildelere har angivelig lastet ned filmen Super 8. Forøvrig et godt valg av film, etter denne journalistens mening.

Et tu, Google?

Torrentfreaks lille test var ikke begrenset til de tre underholdningsgigantene. Også Bittorrent Inc og Google ble undersøkt.

Bittorrent har tydeligvis vært veldig snille, for man fant ikke noe spor av ulovlig nedlasting i deres ip-gruppe.

Google, derimot, kan ikke si det samme. Torrentfreak hevder at en sjekk av ip-adressen til Googles lokaler i New York returnerte en lang liste med nedlastet materiale, inkludert en kopi av Windows 7.

Torrentfreak var heller ikke alene om å kjøre søk på kjente anti-piratselskaper.

Den nederlandske bloggeren Geenstijl gjorde et søk mot nederlandske Buma/Stemra, som blant annet samler inn royalties for artister, og fant ut at noen tilsynelatende hadde falt for fristelsen å laste ned episoder av tv-serien Entourage og dataspillet Battlefield 3.

I dette tilfellet svarte selskapet på tiltale, og Buma/Stemra la ut en pressemelding (som senere er fjernet fra selskapets nettsted) om at ip-adressen hadde blitt spoofet, noe Torrentfreak kommenterer som "usannsynlig".

Å spoofe en ip-adresse betyr å skjule seg bak en falsk ip-adresse.

I tillegg oppfordrer Torrentfreak at Sony, Universal og Fox kommer med en lignende unnskyldning, ettersom de da mener det vil kunne bli et bra forsvar for fildelere som blir beskyldt for det samme.

Har du vært snill eller slem i år? Test deg selv her:

Les om:

Sikkerhet