I dag er Safer Internet Day

I dag er "Safer Internet Day"

Det er i dag ti år siden første gangen "Safer Internet Day" ble startet. Nå er mer enn 100 land med.

Målet med denne dagen er at du skal ta et skritt tilbake og tenke på hvordan du på en bedre måte kan beskytte din private informasjon, og sørge for at du og dine kjære er trygge mens dere surfer på nettet. Det skriver Techcrunch.

Google deltar i år også, og har i den anledning oppdatert sin ”Good To Know”-nettside. Her kan du leser om hvordan du på en trygg måte kan bevege deg rundt via Googles tjenester.

Rettigheter og plikter

Årets tema for ”Safer Internet Day” er ”Connect With Respect”. Hensikten er å lære folk om deres rettigheter plikter på nett, og Google har her vært en viktig initiativtaker. Googles Alma Whitten er positiv til denne dagen.

- Å beskytte brukerne våre er en av de viktigste prioriteringene her hos Google. ”Good to Know”-siden har blitt oppdatert og inneholder blant annet tips om hvordan du kan beskytte deg selv om familien din fra identitetstyveri og svindel, sier hun.

- Det interessante med nett-svindel er at vi alle lurer på hvem som kan falle for det, men sannheten er at det hadde ikke eksistert hvis folk ikke falt for det. Nå som mobile enheter er så utbredt, og det er vanlig å bruke nettbank eller kjøpe ting, er det viktig at informasjonen rundt dette oppdateres slik at folk kan lære underveis.

Uvitende

Via sin nettleser Chrome, identifiserer Google daglig nye phishing-nettsteder, for å sørge for at brukerne ikke blir offer for svindel, eller folk som forsøker å stjele personlig informasjon.

- Poenget er at vi trenger ikke gjøre så mye ekstra for å være sikrere på nettet, og det er det verden trenger. Folk flest vet faktisk ikke hva en server-side kryptering innebærer, og det er ganske skummelt å tenke på, sier Whitten.