Dansker politianmelder - i Google Maps

Dansker politianmelder - i Google Maps

«Skriv en anmeldelse,» oppfordrer Google. Og det gjør danskene. I kommentarfeltet.

«Hei. Jeg vil gjerne melde en hund for angrep på min hund,» skriver Niklas til Ringsted-kontoret tilhørende København-politiet. På siden til Google Maps. Og gir det hele fem stjerner.

Problemet er at danskene lar seg forvirre av Google. De Googler politikammer. Får treff på Google Maps. Klikker seg inn. Og får opp beskjeden «Skriv en anmeldelse». Også er det enkelte som faktisk gjør det, i god tro.

«Whoops»

Lite vet de at det er snakk om anmeldelse som i hva folk mener om maten på en restaurant for eksempel. Mange politikammer i Danmark har rett og slett politianmeldelser liggende i vurderingsfeltet hos Google Maps – anmeldelser de naturlig nok neppe har loggført for etterforskning eller henlegging.

Mange av de vel åpne anmeldelsene, som altså ligger hos Google, inneholder persondata. Navn, adresser, telefonnumre, skriver danske Computerworld.

Politi.dk

Vår danske søsteravis har også slått av en prat med politiet i det flate landet. De er overrasket over funnene, var ikke klar over tingenes tilstand.

- Det er ikke heldig at borgerne kan misforstå det, så de tror at de anmelder et eller annet til politiet, også gjør det ikke det, sier pressesjef Niels-Otto Fisker fra Rikspolitiet.

Han forklarer at det kun er enkelte typer kriminalitet som kan anmeldes elektronisk – i så fall via politi.dk. Resten må anmeldes «analogt». Pressesjefen lover å se nærmere på Google-problemstillingen.

Politi.no

Hos Google i Norge er det formulert annerledes i Google Maps, og derfor har ingen foreløpig gjort tilsvarende for eksempel på Grønland politistasjon. «Skriv en vurdering», har de døpt funksjonen i Norge. Så får man vurdere selv hvem det sier mest om, danskene eller oss.

I opplysningens tjeneste kan du se her hva du kan anmelde elektronisk i Norge. Under domenet politi.no, som seg hør og bør.

Litt absurd kuriosa til slutt: I 2006 anmeldte Radio Nova den daværende EM-sangen - til politiet, for «for grov sjikane og ærekrenkelse av norske fotballsupportere.»

Sikkerhet