De sikreste friprog-verktøyene

De sikreste friprog-verktøyene

Her er fem kraftige sikkerhetsverktøy du kan prøve helt gratis.

Å sikre seg mot den stadig økende mengden trusler på it-siden trenger ikke koste skjorta.

Våre kolleger i Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste har gravd frem de beste friprog-prosjektene som beskytter både deg og it-budsjettet ditt.

Packetfence

Dette er et "network access control" (NAC)-system for både kablet og trådløst nettverk. Friprog-løsningen Snort er integrert, for å sniffe frem uvedkommende. Packetfence støtter også VOIP og 802.1X, og leveres med et nettbasert brukergrensesnitt.

Smoothwall

Dette prosjektet pågått helt siden år 2000 med Smoothwall Express; en brannmur levert med sitt eget Linux-operativsystem og nettbasert brukergrensesnitt. Du kan laste ned en ISO-fil, brenne denne på en plate og installere Smoothwall på både Intel- og AMD-maskiner. Du får et standard sett med brannmur-funksjoner, QoS, statistikk og web-proxy.

Modsecurity

Modsecurity er en brannmur for Apache webservere. Systemet installeres som en Apache-modul, og har et eget programmeringsspråk for å beskytte deg mot nettangrep. Mer enn 10.000 brukere skal gå god for kvaliteten.

Untangle

Dette er i likhet med Smoothwall en brannmur distribuert som en Linux-distribusjon. Standardversjonen inkluderer programmer for antivirus, spam-filtre, phishing-blokkering med mer, men man kan også kjøpe flere verktøy.

Truecrypt

Kryptering anses av mange som et minimum for en sikker it-organisasjon, og Truecrypt prøver å gjøre prosessen så enkel som mulig. Verktøyet kan kryptere partisjoner eller hele lagringsmedier, alt fra minnepinner til harddisker. Støtter også raskere kryptering via maskinvare, og kjører på Windows, Mac og Linux.

Har du erfaring med noen av disse? Eller andre å anbefale? Rop ut nedenfor!

Sikkerhet