Få varsel når Google spionerer på deg

Få varsel når Google spionerer på deg

Google Alarm gir deg beskjed når Google overvåker og registrerer de nettsidene du besøker.

Google Alarm er et innstikksprogram som analyserer internettrafikken i nettleseren din og gir deg et varsel hver gang personlig informasjon sendes til Google, skriver IDG.se.

LES OGSÅ:

Kan vi stole på Google?

Irriterende alarm

Programmet fungerer med både Firefox og Google Chrome, og finnes i to versjoner. En versjon gir fra seg et temmelig irriterende varsel i form av et vuvuzelasignal hver gang Google sender informasjon om deg til selskapets servere. Det finnes angivelig også en versjon som er lydløs og bare viser advarsler på skjermen, men den "lydløse" versjonen vi installerte i Firefox ga vitterlig fra seg en vuvuzelalyd uansett.

Google Alarm viser advarsler og samler løpende statistikk over hvor mange prosent av nettsidene du besøker som har Googles sporingsverktøy installert.

LES OGSÅ:

Googles Streetview-biler samlet inn passord

Sporingsverktøy

- Selv utenfor Gmail og YouTube sender du hele tiden informasjon til Google via selskapets enorme nettverk av sporingsverktøy, som for eksempel Google Analytics og Google AdSense. Alle disse dataene kan brukes til å overvåke og registrere dine personlige surfevaner, skriver utvikleren av Google Alarm på sine nettsider.

IDG.se skriver at Jamie Wilkinson, en av utviklerne bak programmet, ble sjokkert da han oppdaget at nesten 80 prosent av alle nettsteder på internett har et eller annet skript fra Google installert som gjør det mulig å kartlegge brukernes surfevaner.

Her kan du se en video som viser hvordan Google Alarm fungerer:

Google Alarm from Jamie Dubs on Vimeo.

Sikkerhet