iPad-deksel kan brukes til innbrudd

iPad-deksel kan brukes til innbrudd

Alvorlig sikkerhetsfeil oppdaget i iOS.

Da Apple lanserte iPad 2 i mars, var det et av tilbehørsproduktene som vekte mest oppmerksomhet blant de gadget-frelste.

Dekselet festes magnetisk til iPad-en, og du kan låse skjermen bare ved å lukke det. Løfter du det av skjermen, vekkes iPad-en til live igjen. Smart.

Nå har imidlertid medlemmer av det tyske forumet Apfeltalk ("Apple Talk") oppdaget en feil i hvordan iOS håndterer Smart Cover som gjør det mulig å forbigå iPad-ens kodelås-skjerm, skriver PC World USA.

For å aktivere feilen, holder du nede strømknappen og venter til iPad-en spør om du vil slå den av. Når det skjer, plasserer du dekselet over skjermen igjen. Så kan du ta av dekselet og avbryte prosessen med å skru av brettet - og så er du inne - null kodelås påkrevd.

Feilen ser ut til å ramme iPad 2-enheter med iOS 5 installert, men 9to5Mac har også oppdaget at problemet eksisterer på noen som fremdeles kjører iOS 4.3.

Ikke full tilgang

Da det er mulig å bryte seg inn i en iPad ved hjelp av dette trikset, vil man ikke få full tilgang til nettbrettet og alt innholdet på det.

Hvis man sist var inne på hjemskjermen, vil det ikke være mulig å åpne noen apper - man vil bare kunne se hvilke apper du har installert (selv om de kan flyttes eller slettes). Spotlight er søkbar, men det er ikke mulig å gå videre til andre apper.

Hvis man hadde en app åpen sist gang den var i bruk, vil kun denne være appen tilgjengelig. Kanskje ikke et stort problem om det var Angry Birds, men mye verre om det var Mail, Meldinger eller noe annet privat.

Ifølge PC World USA er Apple kjent med problemet og jobber med en fiks. I mellomtiden kan du stille inn slik at din iPad ikke automatisk låses opp når du åpner ditt Smart Cover. For å endre på dette, åpne appen Innstillinger, trykk på Generelt og endre innstillingen for Lås/lås opp med iPad-omslag.

9to5Mac har laget en video som forklarer problemet. Se den nedenfor.

Les om:

Sikkerhet