Microsoft pensjonerer Office XP og Vista SP1

Microsoft pensjonerer Office XP og Vista SP1

Neste uke er det slutt på oppfølging av Office XP og Windows Vista med den første Service Pack-en.

Før 12. juli er det om å gjøre å bytte ut Office XP, som kom allerede i 2001, og å oppdatere Windows Vista med Service Pack 1 til en nyere versjon. Det er nemlig dagen da de siste oppdateringene til de to programmene slippes.

Microsoft støtter normalt forretningsproduktene sine i 10 år etter de er sluppet. Alle bedriftskunder får tilgang til sikkerhetsoppdateringer i hele perioden, mens det kun er betalende kunder som får tilgang til generelle oppdateringer. Normalt fortsetter Microsoft å oppdatere konsumentversjoner av programmene sine i fem år.

Vista lever videre

Mens det er kroken på døra for Office XP, vil Vista-brukere fortsatt få nye sikkerhetsoppdateringer i flere år - gitt at de oppdaterer til SP2, som ble sluppet i mai 2009. Windows Vista kan oppdateres med Service Pack 2 via Windows Update-funksjonen, eller ved å laste ned hele programpakken fra Microsofts nettside.

Microsoft planlegger å holde konsumentversjonen av Windows Vista med Service Pack 2, Home Basic, Home Premium og Ultimate, oppdatert frem til april 2012, mens bedriftsversjonene vil holdes i live helt frem til april 2017.

Selv om det blir slutt på sikkerhetsfikser og oppdateringer er det fortsatt fullt mulig å bruke programmene som før. Ulempen er naturligvis at man er mer utsatt for forskjellige typer angrep, i og med at nyoppdagede sikkerhetshull ikke vil tettes.

Neste program ut er Office 2003, som vil holdes oppdatert frem til april 2014 før det er slutt. Office 2007 og Office 2010 vil få sikkerhetsoppdateringer frem til henholdsvis april 2017 og oktober 2020.

De siste oppdateringene til Office XP og Vista SP1, så langt, kom for tre uker siden. Den gangen kom det 16 sikkerhetsfikser som rettet opp 34 feil.

Kilde: Computerworld US

Sikkerhet