Nettangrep mot nordmenn i Kosovo

Nettangrep mot nordmenn i Kosovo

Norske forretningsmenn advarte mot å investere i Kosovo. Da ble webhotellet hacket.

Forretningsmennene Ove Johansen og Ronny Sørensen satte opp en side der de advarer folk mot å investere i Kosovo.

Bakgrunnen er at FNs midlertidige administrasjon i Kosovo hevder de gjennom selskapet Norway Invest har vært medvirkende i å tappe statlige Post and Telecommunications Kosovo for om lag 2,7 millioner kroner. De to hevder sin uskyld, og lagde derfor nettstedet "Don’t invest in Kosovo".

Upopulært

Det falt ikke i god smak hos det som potensielt er nasjonalistiske kosovoalbanere.

Først kom følgende trussel til webhotellet Cliche:

- Denne nettsiden fornærmer meg og mitt folk. Dere får 24 timer på dere til å fjerne siden. Hvis ikke vil vi gjøre vårt.

Da siden ikke ble tatt ned, fulgte et saftig tjenestenektsangrep mot leverandøren. Angrepet var så kraftig at serveren var satt ut av spill i flere timer, noe som også rammet flere andre kunder fra Skandinavia og England, skriver Finansavisen.

Pælmet ut

Nå er Johansen og Sørensen kastet ut av webhotellet. Cliche fremhever at det ikke er på grunn av innholdet, men på grunn av at slike tjenestenektsangrep sliter på andre kunders tålmodighet.

Johansen har fra 8. juli sittet i varetekt i Kosovo. Etter at han i 2007 ble kjent med at han var etterlyst internasjonalt, har han forsøkt å renvaske seg fra anklagene. Ifølge Finansavisen var nettsiden hans eneste kommunikasjonskanal med omverdenen.

Selve saken mot nordmenenne er omstridt. Jonas Gahr Støre har tidligere uttalt at han er bekymret for rettssikkerheten til de to nordmennene, og privatetterforsker Ola Thune mener blant annet at det ikke finnes skjellig grunn til mistanke mot duoen. Finansavisen har tidligere skrevet at FN bløffet da de bare Interpol etterlyse de to.

Les om:

Sikkerhet