Pirater vil drepe dvd-sporhunder

Pirater vil drepe dvd-sporhunder

De engelske sporhundene Lucky og Flo har i det siste sust opp masse piratkopierte dvd-filmer i Malaysia. Piratene er rasende og har lovet dusør for hundehodene.

Det er ikke greit å være en hund etter dvd-film. De to labradorhundene Lucky og Flo er trenet til å snuse opp piratkopiert dvd-film, og på en liten uke har de funnet frem til nesten en million ulovlige dvd-plater, ifølge PC World Danmark.

Det har gjort piratene så rasende at de har lovet dusør til den som tar livet av hundene.

Det var et tips som gjorde myndighetene i Malaysia oppmerksomme på drapstruslene mot Lucky og Flo. Nå er de to hundene blitt flyttet til en såkalt "sikker adresse".

LES OGSÅ: Pirater jager Microsoft fra nettet

Det var en epsiode som fant sted den 19. mars som har fått piratene til å se rødt. I et kontorkompleks luktet de to hundene seg frem til en gigantsending av piratkopiert dvd-film til en verdi på over 16 millioner kroner. Under aksjonen ble fem malaysiere og en vietnameser arrestert.

Lucky og flo kommer opprinnelig fra England hvor de i flere måneder har fungert som filmindustriens nyeste våpen i kampen mot pirater. De har blant annet snust seg frem til pakker med sendinger av ulovlige dvd-er på Stansted-flyplassen.

Hundene kan naturligvis ikke lukte forskjell på lovlige og ulovlige dvd-er, men deres neser er trent til å finne frem til den kemiske sammensetningen som dvd-plater inneholder. Deretter er det opp til myndighetene å avgjøre om det er lovlige eller ulovlige varer.

Sikkerhet