Satser på Mac-sikkerhet

Satser på Mac-sikkerhet

Eurosecure og Keystep skal selge Eset NOD32 til Mac-brukere i bedriftene.

I et nytt samarbeid mellom Eurosecure og Keystep vil de to selskapene satse på antivirusløsningen Eset NOD32 for norske Mac-maskiner. Løsningen skal beskytte bedriftskundenes egne nettverk og sensitive data mot fiendtlig og skadelig kode.

Skaper nytt marked

- Mac har stadig voksende markedsandeler både i Norge og Verden og dette skaper dessverre også et nytt marked for kriminelle, forteller Lasse Maugesten, norgessjef i Eurosecure, som representerer Eset i Norge og Norden.

Han forteller om en økende etterspørsel etter antivirussystemer blant Mac-brukere, men mener likevel det har vært for lite fokus på sikkerhet blant denne gruppen.

- Det er interessant å se at Mac-brukerne, som ofte regnes som innovatører og en teknisk oppegående gruppe, faktisk henger etter når det gjelder sikkerhet, mener han.

Mindre ressurskrevende

- Så langt har det ikke vært så vanlig med antivirussystemer for Mac, men nå har vi testet ut antivirussystemet til Eset lenge og kommet frem til at det fungerer godt, sier Andreas Thorsrud, sjefskonsulent for Mac i Keystep.

Tradisjonelt har Apples maskiner ikke vært utsatt for virkelig farlige virus, samtidig som antivirussystemer har tatt store ressurser fra maskinenes kapasitet. Dermed har det til nå ikke vært særlig hensikt med å installere slike systemer, mener Thorsrud.

- Men nå ser vi at trusselbildet mot Mac har blitt noe mer alvorlig, samtidig som Eset tilbyr et produkt som man nesten ikke tar noen ressurser, forteller han.

Kan være smittebærer

I tillegg til å renske Mac-en for virus rettet direkte mot disse systemene håndterer Eset også virus rettet mot Windows. Det er nemlig mulig for Mac-er å sende videre skadelig kode til pc-er uten å bli påvirket av viruset selv, og uten at man merker at man videresender skadelig materiale.

- Vi retter oss mot bedriftsmarkedet hvor man ofte utveksler informasjon mellom Mac og pc. Det er jo kjedelig om man sender virus til en samarbeidspartner, mener Thorsrud.

Maugesten mener dette er spesielt risikofylt siden virusene i denne sammenheng vil komme fra en person man kjenner.

- Det finnes ingen Mac-miljøer i Norge som kun kommuniserer med andre Mac-brukere. Derfor er det viktig å beskytte seg i sin ende for skadelig kode, forteller han.

- Toppen av isfjellet

Eset NOD32 skal være spesielt utviklet for Mac fremfor å være et antivirussystem for pc som senere er tilpasset Apple. Nå er løsningen også for salg i Apples butikker i USA.

- Sikkerhet for Mac er fremtiden. Foreløpig ser vi bare toppen på isfjellet. Det blir spennende å se hvordan det utvikler seg, sier Maugesten.

Les om:

Sikkerhet