Slik vil Google gjøre internett tryggere

Slik vil Google gjøre internett tryggere

Google åpner for samarbeid med rivaler i et forsøk på å fjerne støtende innhold fra nettet.

Google er i gang med å bygge et nytt system for å fjerne visse typer data fra internett. Selskapet bygger nå en global database som skal inneholde bilde av barnemishandling. I et forsøk på å stanse barneporno, er Google villige til å dele denne databasen med rivaliserende selskaper. Det skriver Computerworld Danmark.

- Googles teknikere jobber nå med en ny teknologi som for det første vil gjøre det mulig for søkemotorer og andre nettselskaper å utveksle informasjon om bilder av barn som blir voldtatt og mishandlet. Det skriver The Telegraph.

Den nye databasen skal, hvis alt går etter planen, være klar innen et år. Da vil det bli mulig å merke bilder som støtende.

Gjør så bildene aldri blir vist igjen

Etter at et bilde er merket som støtende av for eksempel barnevernsorganisasjoner som Internet Watch Foundation (IWF), vil denne informasjon igjen bli delt mellom søkemotorer og andre internett-selskaper.

- Vi skaper en global database med bilder for å hjelpe alle teknologiselskapene med å fjerne disse bildene, uansett hvor de måtte være. Disse vil deretter bli blokkert og rapportert, sier Scott Rubin, talsmann for Google.

Hvert bilde som bli merket som «hashed», får et unikt fingeravtrykk som datamaskiner deretter kan gjenkjenne og sørge for å ikke vise igjen på nettet.

Ifølge The Telegraph er kampen mot bilder av barnemishandling på nettet blitt intensivert etter politisk press fra blant annet David Cameron, statsminister i Storbritannia.

Les om: