Slutt på Norton-forvirringen

Slutt på Norton-forvirringen

Symantec er i ferd med å slå sammen ni sikkerhetsprogrammer til én skytjeneste.

En betaversjon av nye Norton Security er nå tilgjengelig på Symantecs beta-nettsted for Norton-programvaren.

Programvarehuset Symantec, som står bak sikkerhetsprogrammene under Norton-merkevaren, gjør i høst dramatiske endringer i både portefølje og salgsstrategi.

Ni blir én

I alt ni sikkerhetsprogrammer vil bli slått sammen til én skyløsning, og tjenesten vil bli tilgjengelig som abonnement.

Selv om Norton Security fortsatt vil være tilgjengelig hos forhandlere, vil Symantec promotere sitt eget nettsted som hovedkilde for løsningen, skriver amerikanske PC World .

Grunnen er først og fremst at denne salgskanalen gir «sunnere inntjening» («healthier returns») for Symantec, sier Gerry Egan, selskapets sjef for produktutvikling, til PC World.

I praksis betyr dette at Symantec nå følger etter selskaper som Adobe og Microsoft med årsabonnement på programvaren i stedet for klassisk lisenssalg.

Ifølge amerikanske PC World er det vanskelig å få god inntjening på sikkerhetsprogramvare for forbrukermarkedet.

Kommer i oktober

Den nye skyløsningen fra Symantec blir tilgjengelig for amerikanske kunder 23. september, mens vi her i Europa må vente til tidlig i oktober.

Norske priser er ikke klare ennå, men i USA vil et årsabonnement på Norton Security-skytjenesten koste 79 dollar i året.

– Forvirret kundene

Opp gjennom årene har Symantec stadig utvidet sitt utvalg av sikkerhetsprogrammer etter hvert som nye trusler er blitt oppdaget. Til slutt endte man opp med en programsamling der kundene fikk problemer med å finne ut hvilke programmer de egentlig behøvde.

– Det vi etter hvert innså, er at vi faktisk endte opp med å forvirre mange av kundene våre, sier produktutviklingssjef Gerry Egan.

Gjennom et helt år ha Symantec arbeidet med en total omstrukturering av sikkerhetsprogramvaren.

Den nye skyløsningen, som ganske enkelt vil hete Norton Security, erstatter Norton Internet Security, Norton AntiVirus, Norton360 og flere andre programmer.

Målet har vært å få frem en brukervennlig online-tjeneste på linje med for eksempel Netflix eller iTunes. Brukergrensesnittet skal ha bli sterkt forbedret og forenklet.

«Nye» Norton Security kommer både for Windows og Apples OS X-operativsystem, samt for både Android- og iOS-mobiler og -nettbrett.

Hvor mange enheter den enkelte kunde kan kjøre sitt Norton Security-abonnement på, er ennå ikke bestemt. Men tallet vil bli et kompromiss der man på den ene siden ønsker å hindre misbruk av programvaren og på den andre siden tilby en løsning som passer det store flertallet av kundene, ifølge Egan.

Også sikkerhetskopi i skyen

Som et tillegg til sikkerhetstjenesten vil Symantec tilby mulighet for sikkerhetskopiering i skyen. Løsningen har fått navnet Norton Security with Backup.

Prisen er ikke fastsatt ennå, men den vil trolig starte på rundt 10 dollar for 25 gigabyte med lagringsplass, ifølge amerikanske PC World.

Brukere av eksisterende Norton-programmer skal fortsatt kunne bruke disse programmene, men Symantec vil oppfordre dem til å gå over til abonnementsløsningen.

Beta-løsningen som brukerne nå kan prøve gratis, foreligger i både Windows- og Mac-versjoner av Norton Security, mens løsningen med sikkerhetskopiering i skrivende stund bare tilgjengelig for Windows.

I tillegg kan man betateste Norton PowerEraser, som skal kunne oppdage trusler som vanlig skanning ikke greier å finne.

Les om:

Sikkerhet