"Soupnazi" sto bak korthacking

Superhackeren Albert Gonzales skal ha stjålet 130 millioner kredittkort.

Publisert Sist oppdatert

Den 28-årige hackeren Albert Gonzalez, også kjent som «segvec», «soupnazi» og «j4guar17», er anklaget for tyveri av kredittkortinfo tilhørende 130 millioner bankkort, og setter dermed verdensrekord innen sjangeren.

Selskaper som kortbetalingsselskapet Heartland Payment Systemts fra New Jersey, 7-Eleven og supermarkedkjeden Hannaford Brothers i Maine er blant ofrene i siste sak mot mannen.

Datainnbruddet ved Heartland Payment Systems tidligere i år gjorde at U.S. Trade Comission og U.S. Exchange Comission satte i gang etterforskning.

Sql-injeksjon

Måten Gonzalez og hans to medsammensvorne fikk tak i dataene på, var med sql-injeksjonsangrep, en angrepsmetode som blir mer og mer vanlig på nett.

Ifølge justisdepartementet i USA startet Gonzalez og hans kompanjonger med forskning på kredittkort- og betalingssystemene i oktober 2006, og klekket deretter ut en sofistikert måte å bryte inn i ofrenes nettverket og stjele kortdatene. De tre brukte også utspekulerte hacker-metoder for å skjule sine spor.

Hvis Gonzalez dømmes risikerer han opptil 20 års fengsel for konspirasjon til elektronisk kriminalitet samt fem år til for generell konspirasjon. Oppå det hele kommer en bot på 1,5 millioner kroner per anklage.

Ikke første gang

Akkurat denne saken kjøres i distriktsretten i New Jersey. Men «soupnazi» har flere svin på skogen. I mai 2008 ble han siktet av statsadvokaten i østdistriktet av New York for hans rolle i hackingen av en nasjonal restaurantkjede, Dave & Buster’s, og rettssaken her er vil starte i september.

I august 2008 serverte justisdepartementet mannen enda flere anklager på grunn av hackingen av åtte større butikker og tyveri av 40 millioner kortdata. Disse anklagene stammer fra Massachusetts, og rettssaken skal gå av stabelen i løpet av 2010.

New Jersey-anklagene er helt separate fra alt dette, og involverer også helt andre medsammensvorne – ifølge anklagen fra Russland.

Gonzalez sitter for tiden i føderal varetekt. Ifølge The Wall Street Journal satt han også i føderal varetekt i 2003, men ble sluppet fri fordi han gikk med på å bli informant for Secret Service. Men etter hackingen i New York ble han igjen arrestert.