Står bak 96 prosent av all spionasje

Står bak 96 prosent av all spionasje

Dette landet er også bak et av fem hacker-angrep, ifølge i en undersøkelse utført av Verizon.

19 prosent av hackerangrepene som skjedde i 2012 ble begått av agenter knyttet til kinesiske myndigheter. De viser en rapport fra Verizon, hvor 621 angrep verden rundt ble kartlagt.

Denne informasjonen kommer blant annet fra politimyndigheter i flere land og amerikanske Secret Service. Det skriver Computer Sweden.

Kinas økende forsøk på å stjele informasjon er den største nyhetene i år, ifølge rapporten. 96 prosent av all spionasje som har blitt avslørt, stammer fra Kina.

Verizon konstaterer at enten så er kinesiske hackere veldig klønete, eller så står de bak mesteparten av den globale it-spionasjen.

Kina nummer én

Kina står ifølge undersøkelsen for 30 prosent av alle typer angrep. Nummer to på listen er Romania, med 28 prosent. USA er nummer tre, med 18 prosent.

Drøyt halvparten av angrepene har skjedd ved at noen har hacket seg inn. I 40 prosent av tilfellene har skadelig kode blitt installert, og i 35 prosent omfattet en form for fysisk manipulering.

Ved hackerangrep er det vanligste tilnærmingen bruk av stjålen legitimasjon. I 48 prosent av tilfellene har dette skjedd, og i 44 prosent av tilfellene har hackerne åpnet en bakdør.

Organisert kriminalitet

92 prosent av alle angrep er utført av en ekstern aktør. I 55 prosent av tilfellene dreier det seg om organisert kriminalitet. I to av ti tilfeller har man lykke spore angrepet til en statlig aktør - Kina.

Rapporten fra Verizon, "2013 Data Breach Investigations Report", dekker angrep fra 19 forskjellige kilder og 27 ulike land. Blant annet har politimyndigheter i flere land, samt amerikanske Secret Service bidratt med informasjon. Basen består av 47 000 hendelser, og 621 bekreftede angrep.

Les om:

Sikkerhet