STREVER: Symantec har lenge slitt med å lykkes i et marked som det burde være mulig å tjene penger i. Kanskje oppkjøpet av Blue Coat kan hjelpe på inntjeningen.

STREVER: Symantec har lenge slitt med å lykkes i et marked som det burde være mulig å tjene penger i. Kanskje oppkjøpet av Blue Coat kan hjelpe på inntjeningen.

Symantec kjøper Blue Coat

Betaler 4,65 milliarder dollar i kontanter.

Sikkerhetsselskapet Symantec annonserte i helgen at selskapet har planer om å kjøpe opp Blue Coat. Symantec skal betale 4,65 milliarder dollar i kontanter for Blue Coat.

Avtalen er planlagt gjennomført i løpet av tredje kvartal i år. Etter at alle formaliteter er gjennomført da, kommer dagens toppsjef i Blue Coat, Greg Clark, til å bli den nye sjefen for det kombinerte selskapet, i tillegg til å bli en del av det nye styret.

Symantec har vært på jakt etter ny toppsjef siden april i år, etter at daværende toppleder Michael Brown fratrådte stillingen som en følge av svake økonomiske resultater for selskapet. Ajei Gopal har fungert som midlertidig sjef siden da.

Svake reresultater

Symantec har ikke vært i stand til å kapitalisere på den økende bekymringen for it-sikkerhetsbrudd i verden. De senere år har det vært flere store sikkerhetsskandaler der enorme mengder av data har kommet på avveie, men til tross for dette har ikke selskapet klart å omgjøre dette til finansiell vekst.

I mai rapporterte Symantec om at regnskapsperioden som endre første april, selskapets fjerde regnskapskvartal, endte med en omsetning på 873 millioner dollar, ned 3 prosent fra samme periode året før. Samtidig falt Symantecs årlige omsetning med 9 prosent, til 3,6 milliarder dollar.

Det nye kombinerte selskapet forventes å omsette for 4,4 milliarder dollar i finansåret 2016, der 62 prosent av omsetningen skal komme fra sikkerhet i bedrifter.

Kombinerte teknologier

Kombinasjonen av Symantec og Blue Coat vil samle flere komplementære teknologier. Symantec er kanskje mest kjent for sin antivirusteknologi, mens Blue Coat er mest kjent for nettverks- og websikkerhet, i tillegg til sikkerhetsløsninger til finanssektoren. Her til lands er Blue Coat kanskje mest kjent som selskapet som kjøpte opp Norman Data Defense Systems’ sandkasseteknologi for analyse av ukjent programvare.

Det kombinerte selskapet vil ha sitt hovedkvarter i Mountain View i Silicon Valley i California, og ha over 3.000 ingeniører og sikkerhetsforskere i staben, i tillegg til ni trusselsentre spredt over kloden.

Sikkerhet