- Tar ikke mobil it-sikkerhet på alvor

- Tar ikke mobil it-sikkerhet på alvor

- Dessverre er det altfor få som har tatt den mobile sikkerheten tilstrekkelig på alvor, hevder Lasse Maugesten i Eurosecure.

Utviklingen går mot stadig flere kombinasjonsmiljøer med pc, mac og andre mobile enheter, noe som stiller store krav til en helhetlig tilnærming til sikkerhet i virksomhetene.

- Dette er virkeligheten i dag, og dessverre er det fortsatt altfor få som tar behovet for å tenke nytt og helhetlig rundt sikkerheten tilstrekkelig på alvor, sier Pål Egil Nordli, markedsansvarlig i Keystep, i en presseuttalelse.

Trendene utvikler seg

- Vi kjenner oss alle igjen i hvordan trendene utvikler seg, og at det som tidligere var rene pc- eller mac-miljøer i dag stort sett alltid er miljøer med både Mac- og PC-plattformene integrert etter som brukernes behov, sier Lasse Maugesten.

Det stiller store krav til å tenke helhetlig rundt sikkerheten når brukerne har med pcer, macer og nettbrett hjem eller bruker flere varianter på kontoret.

- Skadelig kode som eventuelt ikke skader en mac kan likevel sendes til pc-brukere internt, eller til forretningsforbindelser og kunder, hvor samme kode kan gjøre stor skade. Alle Macer kan være "bærere" av virus, og man bør derfor ta ansvar for dokumenter man sender til andre som sitter på en Windows-maskin. Det kan sammenlignes med å hoste i albuekroken i stedet for rett ut i lufta, sier Lasse Maugesten, i Eurosecure, som representerer sikkerhetsprodusenten ESET i Norge og Norden.

Må tenke nytt

- Realiteten i dag er at de fleste norske virksomheter er nødt til å tenke nytt når det kommer til mobil sikkerhet. Det dreier seg både om å sikre de mobile enhtene som sådan, men også å tenke sikkerhet rundt de mobile enhetene ettersom mange både hjemme og på jobb bruker smarttelefoner og lesebrett til å aksessere, lagre og sende sensitiv informasjon både internt og eksternt, sier Lasse Maugesten videre.

Fruktbart samarbeid

Eurosecure og Keystep satset i 2010 på samarbeid i bedriftsmarkedet og mener de har funnet løsningen med antivirus- og sikkerhetsløsningen ESET NOD3. Keystep leverer nå den første komplette bedriftsløsningen for kombinasjonsmiljøer.

- Vi har lett etter noen som på en enkel og tilfredsstillende måte sikrer hele klient- og nettverksmiljøet i virksomheter med både pcer og Macer. I tillegg har vi også sett etter noen som er gode på sikkerhetsløsninger til mobile enheter som for eksempel Symbian og Windows Mobile, sier Pål Egil Nordli.

Les om:

Sikkerhet