Tidenes hacker-sak for retten

Tidenes hacker-sak for retten

En hacker har kjent seg skyldig i en av tidenes største nettsvindelsaker i USA.

En hacker fra Miami i Florida har erklært seg skyldig i konspirasjon der formålet var å hacke seg inn i nettverkene til flere av de største butikkjedene og finansinstitusjonene i USA. Hensikten var å stjele data fra flere titalls millioner kredittkort og betalingskort.

«Kommersiell hacker»

Albert Gonzalez, som av amerikansk påtalemyndighet blir kalt en «kommersiell hacker», kan vente seg en fengselstraff på mellom 17 og 25 år. Streng straff etter norske forhold, altså, men her er det faktisk snakk om redusert straff som del av en avtale som er kommet i stand fordi hackeren har lagt alle kort på bordet.

- Denne saken er en av de største datainnbruddssakene som noensinne er etterforsket og behandlet i retten i USA, heter det i en kunngjøring fra det amerikanske justisdepartementet.

250 finansinstitusjoner

7-Eleven-kjeden var et av selskapene som ble utsatt for angrepene fra Albert Gonzalez, som har brukt kallenavn som «soupnazi» og «segvec». I alt er over 250 finansielle institusjoner er berørt av hacker-virksomheten til Gonzalez, ifølge de amerikanske påtalemyndighetene.

Gonzalez kan bli dømt av minst tre forskjellige rettsinstanser i Massachusetts, New York og New Jersey. Domsavsigelsene blir samordnet som en del av avtalen som er inngått, melder IDG News Service.

- Kommersielle hackere som Gonzalez tror de er immune mot etterforskning og påtale ettersom de bare beveger seg i skyggen av internett, sier aktor Paul Fishman i den aktuelle domstolen i New Jersey. – Men de blir tatt om og om igjen, rettsforfulgt og dømt til strenge fengselsstraffer. Nå er det på tide at andre hackere ser hva som skjer og tar konsekvensen av det, sier han.

Les om:

Sikkerhet