Slik kaster du ut og utestenger medlemmer fra en Facebook-side eller Facebook-gruppe

Slik kaster du ut og utestenger medlemmer fra en Facebook-side eller Facebook-gruppe

BRUKERTIPS: Administrerer du en Facebook-side og sliter med en kranglevoren bruker eller en spammer? Slik blir du kvitt ham.

En av de mest brukte funksjonene i Facebook er uten tvil grupper eller sider som man kan opprette. Grupper fungerer mer som et diskusjonsforum, mens sider blir laget av et selskap eller en tilbyder for å komme i kontakt med sine tilhengere/brukere.

Men dessverre er det nesten alltid slik at noen medlemmer ikke kan oppføre seg. Det trenger nødvendigvis ikke å være ekte medlemmer. Enkelte sliter ofte med falske profiler som kun poster innlegg som er reklame. Administrerer du en gruppe/side og ønsker å kvitte deg med et eller flere medlemmer, vil du sikkert sette pris på dette tipset.

Start nettleseren og logg deg inn på Facebook-profilen din, hvis du ikke har gjort det allerede. Fremgangsmåten for side og gruppe er nesten den samme, vi begynner med grupper først.

Slik utestenger du noen fra en gruppe

Trykk på en gruppe som du administrerer. Når Facebook-siden for den aktuelle gruppen er blitt lastet inn, se til høyre i skjermen for å finne boksen som heter Medlemstall.

Trykk på lenken som heter Vis alle. Et lite vindu med samtlige medlemmer av gruppen vil nå sprette opp.

Til høyre for hvert medlem skal du kunne se et kryss, trykk på dette ikonet.

Nok en gang vil et lite dialogvindu sprette opp og spørre deg om du er sikker på om du vil fjerne den valgte brukeren fra siden eller gruppen.

Merker du av i sjekkboksen for «Utesteng permanent» (se skjermbilde) vil ikke brukeren være i stand til å bli medlem av gruppen igjen.

Trykk på OK-knappen for at endringene skal tre i kraft.

Slik utestenger du noen fra en side

Administrerer du en side, må du gjøre følgende: trykk på siden som du administrerer.

I stedet for å trykke på Vis alle-lenken fra medlemsboksen, trykk på den litt større lenken i venstre kolonne som viser antall personer som liker siden din.

Dette vil hente frem et dialogvindu som lister opp samtlige brukere som liker siden din.

Finn frem til den brukeren du ønsker å kaste ut og trykk på navnet til brukeren.

Et lite dialogvindu vil sprette opp og spørre deg om du virkelig vil fjerne denne personen.

Merk av i sjekkboksen for Utesteng permanent hvis det er det du ønsker å gjøre etterfulgt av et trykk på OK-knappen.