Facebook-verktøyet Safety Check virker ved at personer i et bestemt område får spørsmål om de er trygge. Om man klikker "ja" på dette, vil alle vedkommendes Facebook-venner få beskjed om at personen er trygg. Nå får Facebook kritikk for bruken a

Facebook-verktøyet Safety Check virker ved at personer i et bestemt område får spørsmål om de er trygge. Om man klikker "ja" på dette, vil alle vedkommendes Facebook-venner få beskjed om at personen er trygg. Nå får Facebook kritikk for bruken av dette verktøyet. 

4,1 millioner har brukt Facebooks Safety Check

Etter terrorangrepet mot Paris har 4,1 millioner mennesker benyttet seg av Facebook for å fortelle at de er i sikkerhet. Likevel får Facebook refs for forskjellsbehandling i benyttelsen av sikkerhets-verktøyet.

Etter terror-angrepene som rammet Paris fredag 13. aktiverte Facebook tjenesten Safety Check. På kun to dager har over 4,1 millioner mennesker benyttet seg av denne tjenesten, skriver E24.

Facebook Safety Check virker ved at personer i et bestemt område får spørsmål om de er trygge. Om personen klikker "ja" på dette, vil alle Facebook-vennene få beskjed om at vedkommende er trygg via det sosiale nettverket.

Forskjellsbehandling

Selv om mange har benyttet seg av verktøyet, mottar Facebook nå kritikk for å være partiske. For mens verktøyet ble aktivert etter angrepene i Paris, ble det ikke benyttet etter torsdagens angrep mot Beirut. 

I tillegg til dette er det også rettet kritikk mot Facebook for bruken av filter, eller nærmere bestemt ikke-bruken av filter. Mens det sosiale nettverket tilbyr et foto-filter som illustrerer det franske flagget, ble det aldri tilbudt filter for å vise støtte etter angrepene i Beirut eller andre steder. 

Vil brukes hyppigere

Facebook-verktøyet Safety Check ble første gang brukt under tsunamien i Tokyo i 2011, og har siden blitt kontinuerlig oppdatert, og brukt i flere naturkatastrofer. Men det er først etter angrepet i Paris nå i helgen, at verktøyet er brukt etter terror-aksjoner. Dette melder IDG News Senter.

Mark Zuckerberg i Facebook har nå gått ut og forsikret sine brukere om at verktøyet vil bli brukt hyppigere i tiden fremover.

Tilgjengelig over alt

-Mange har med rette spurt om hvorfor vi skrudde på Safety Check for Paris, men ikke for bombingen i Beirut og andre steder, skal Zuckerberg ha skrevet på sin Facebook-profil.  

I tillegg har det sosiale mediet skrevet på sine sider at de valgte å aktivisere verktøyet i Paris ettersom de hadde observert mye aktivitet mens hendelsene utfoldet seg. 

"Da vi snakket med våre ansatte i Paris, kom vi til en konklusjon om at det var et behov vi kunne være med å fylle. ... Vi ønsker at dette verktøyet skal være tilgjengelig over alt og når som helst når det kan være til hjelp", skal Facebook ha skrevet på sine sider.

Les om:

Sosiale Medier