Instagram med app for fort-film

Instagram med app for fort-film

Slår Microsoft på målstreken med timelapse-videoer - og promoterer Bergen.

Instagram jakter på det neste store.

Med Hyperlapse introduseres en app som gjør enhver timelapse-video super-smooth.

Timelapse

Du vet timelapse-videoer, som egentlig er det samme som hurtig film? Vi har typisk sett disse i naturfilmer der kameraet er satt på stativ og filmer en blomst utspringe over lang tid - og så fremskyndes avspilling så det hele skjer på sekunder. Eller natteksponeringer av stjernehimmelen der man virkelig ser himmellegemene tilsynelatende bevege seg over oss, selv om det vel egentlig er motsatt.

Instagram har tro på at dette kan bli det neste store for oss alle, og for å friste oss skikkelig har de virkelig tilrettelagt det for oss.

Du trenger ikke sette fra deg kameraet på stativ, og du kan også bevege deg rundt omkring. For eksempel så kan du sette din iPhone på sykkelstyret og ta opp landeveisrittet ditt.

Men den virkelige magien oppstår når teknologien som sitter bak kameralinsen i appen Hyperlapse får tenkt seg litt om. For appen analyserer videoen, og glatter ut bevegelsene når de spilles av i hurtig film. Litt som optisk billedstabilisering gjør i speilreflekskameraer, eller om man hadde hatt tilgang til et steadycam for video.

Innersvingen

Det interessante er at Microsofts forskningsavdeling nylig har publisert et white paper med tilnærmet identisk teknologi, uten at det har blitt fullbyrdet i en praktisk anvendelse i form av en app eller webapp. Se også video nederst.

Hyperlapse-funksjoner

Standardhastighet for hurtigavspilling er satt til 6x. Det vil si at et opptak på ett minutts lengde spilles av på 10 sekunder. Du kan velge mellom hastigheter fra 1x til 12x (1x for å dra fordel av stabiliseringsfunksjonen).

Videoer postes til Instagram slik man er vant til med bilder. Husk på at videoer til Instagram kan være maksimalt 15 sekunder i varighet, og blir i kvadratisk format. Det er per dags dato ikke mulig å legge til de ikoniske filtrene...

Lengden for opptak bestemmes av telefontypen du har. Du får opptil 10 minutter med en iPhone 4, men opptil 45 minutter med en iPhone 5. Når du lagrer en ferdig formatert video, havner den i kamerarullen på telefonen sammen med bilder og andre videoopptak.

Hyperlapse krever iOS 7 eller senere med en iPhone 4 eller senere, en iPad eller en 5. generasjons iPod Touch. Hyoerlapse er optimalisert for iPhone 5 eller senere. Hyperlapse finnes eksklusivt for iOS.

Du kan laste ned Hyperlapse for iOS gratis fra iTunes AppStore her . Sjekk ut en promovideo nedenfor - og legg merke til at Instagram har vært i Bergen!

Via Instagram .

Les om:

Sosiale Medier