Nå skal Facebook bli sikrere

Nå skal Facebook bli sikrere

Nettsamfunnet går sammen med McAfee for å få skikk på sikkereheten.

McAfee og Facebook har inngått et partnerskap som skal bedre brukernes sikkerhet, sier de to selskapene ifølge Computerwolds internasjonale nyhetstjeneste.

I første omgang skal Facebook-brukere tilbys seks måneders gratisabonnement på McAfee Security Suite. Men McAfee vil også jobbe tett med Facebook for å tilby en gratis og kjapp skann-og-reparer-tjeneste for nye ondsinnede trusler som skulle dukke opp.

Truslene blomstrer

Ifølge McAfees Brent Remai vil selskapet tilby Internet Suite til Facebook-brukere til rabattert pris, men prisen er foreløpig ikke fastsatt.

Facebook har fra før flere sikkerhetsfunksjoner, blant annet via et system som fanger opp når unormal aktivitet er på gang og blokkerer kompromitterte konti.

Bakgrunnen for avtalen, er det faktum at nettsamfunn-ormer som Koobface er en økende tendens, i tillegg til nettfiske av nettsamfunn-kontoer.

Døgnet rundt

Etter avtalen vil Mcafee være tilgjengelig hele døgnet for å takle nye sikkerhetsproblemer som oppstår for Facebook-brukere.

Ifølge Barry Schnitt fra Facebook er dette kjernen i hvorfor Facebook inngår avtalen med McAfee.

- Vi kan blokkere ondsinnet programvare og resette passord, men en ting vi ikke har direkte ekspertise i er å beskytte selve pc-ene. Men det er det Facebook i samarbeid med McAfee skal tilby som en gratistjeneste for å holde nettsamfunnssiden trygg for de mange millioner brukerne, sier han.

Sosiale Medier