Slik vil Facebook forhindre selvmord

Slik vil Facebook forhindre selvmord

Samarbeider med Kirkens SOS for å hindre tragiske hendelser i Norge.

Facebook har opprettet et eget skjema man kan fylle ut og sende inn dersom venner legger ut tanker om å ta livet sitt.

Facebooks nye rapportside oppfordrer folk til å ta kontakt med myndighetene dersom man skulle få øye på innhold som kan tyde på at person vurderer selvmord. Man kan også fylle ut en bekymringsmelding med informasjon om det selvmordsrelaterte innholdet.

- En Facebook-administrator vil se på rapporten, og gjøre det vi kan fra vår side, skriver Facebook på nettsiden.

Samarbeider med Kirkens SOS

I Norge tar Facebook kontakt med Kirkens SOS i slike tilfeller, forteller assisterende generalsekretær i Kirkens SOS, Kåre Dag Mangersnes, til Computerworld.

- Vi samarbeider med Facebook om dette alvorlige temaet, og våre folk har opplæring i å håndtere personer som går med selvmordstanker. Vi har fått flere slike bekymringsmeldinger videreformidlet fra Facebook, hvor vi da tar kontakt med personen det gjelder. Dette er svært viktig, her er det snakk om å holde folk i live, understreker Mangersnes.

- Vi synes det er flott at Facebook tar tak i dette, det er et godt tilbud som viser at Facebook er en seriøs aktør. Det er viktig at sosiale nettsamfunn har tenkt igjennom disse problemstillingene, og har en strategi for å håndtere slike problemer, sier Mangersnes.

Vil motvirke mobbing, styrke fellesskapet

Facebook er også i ferd med å oppgradere sitt trygghetssenter, som skal motarbeide mobbing og bygge en sterkere felleskapsfølelse med større respekt for hverandre på det sosiale nettverket, skriver nettavisen Mashable.

Dette skal skje ved at Facebook inkluderer opplæringsfilmer, eksterne ressurser fra anerkjente eksperter og nedlastbart materiale som folk kan dele og diskutere. I tillegg skal verktøyene for å rapportere mobbing eller bekymringsfullt innhold bli bedre, slik at man trygt kan melde fra til Facebook om dette.

- Vi fjener innhold som bryter med våre regler, men vi ønsket også å hjelpe folk med å få støtte fra noen i livet deres, noen man kan stole på, som kan hjelpe deg på en konstruktiv måte, sier Facebook-ingeniør Arturo Bejas til Mashable.

Tragiske hendelser

Det har vært flere tragiske hendelser der folk har tatt livet sitt, etter først å ha skrevet om det på sin profil på nettsamfunnet.

1. juledag i fjor skrev den 42 år gamle britiske kvinnen Simone Back på sin Facebook-profil: "Har tatt alle pillene mine, snart død. Farvel, alle sammen".

Meldingen ble for det meste ignorert, men enkelte av Simones 1.048 Facebook-venner skrev meldinger der de kalte henne en løgner, og sa at det var "hennes valg", skriver The Telegraph. 17 timer senere ble Simone funnet død.

Tidligere denne måneden tok en 12 år gammel jente livet sitt i Seattle i USA. Jenta hadde sendt suicidale tekstmeldinger og snakket om å ta livet sitt på Facebook, ifølge avisen Seattlepi.com.

Les om:

Sosiale Medier