Spotify krever Facebook-konto

Spotify krever Facebook-konto

Den populære musikk-leverandøren Spotify krever nå at nye brukere har en konto på Facebook.

De nye reglene til Spotify har blitt vanskelig å svelge for mange brukere. Musikktilbyderen krever nemlig fra i dag at nye brukere også har konto på Facebook.

Nyheten kommer i kjølevannet av utvidet samarbeid mellom Spotify og Facebook.

Sterk kritikk

Wub, en bruker i Spotifys forum, sier at han vil kansellere Spotify Premium kontoen sin og ikke kommer til å sette opp musikktjenesten for sin gamle mor.

- Jeg ønsket å opprette en konto for moren min (82). Jeg har selv en premiumkonto og er ikke på Facebook. Men dette går for langt. Jeg kommer ikke til å opprette en Facebook konto for moren min, og jeg skal kansellere mitt eget premiumabonnement, skriver Spotify-brukeren "Wub".

Anbefaler inaktiv konto

På tross av dette er ikke alt håp ute for de som liker musikk og helst vil slippe å være på Facebook.

I Spotifys offisielle forum bekreftes det at det ikke lenger er mulig å registrere en bruker for Spotify uten å være på Facebook. Spotify-ansatt Darren anbefaler at nye brukere som ikke er på Facebook og heller ikke vil være der åpner en konto på Facebook, setter instillingene til "privat", og bare lar være å bruke den.

Hva Facebook mener om Darrens anbefaling vites ikke, men flere har påpekt at rådet kan være i strid med nettsamfunnets regler.

Enkelt med Facebook-konto

Denne journalisten har Facebook-konto, men jeg hadde ikke prøvd meg på Spotify enda.

Etter å ha lastet ned og installert Spotify kunne jeg logge direkte inn med min Facebook-konto uten å registrere egen konto for Spotify.

Med andre ord, har du allerede konto på Facebook trenger du ikke lenger en egen Spotify-konto for å bruke tjenesten.

Likevel skulle jeg gjerne sett muligheten til å holde de to adskilt.

Vil du ikke dele spillelistene dine på Facebook?

Ikke alle som bruker Spotify og Facebook ønsker å dele alt de hører på med resten av verden (eller eventuelt bare med Facebook-venner).

Heldigvis er det enkelt å slå av eller endre Spotifys Facebook-integrasjon. Slik går du frem i Spotify:

Velg Edit -> Preferences -> Facebook

Her kan du, om du ønsker det, velge å dele spillelister, favorittlåter og artister.

Om du ikke er av typen som automatisk vil dele musikken du liker på Facebook, kan du i stedet velge å ikke knytte Spotify opp mot nettsamfunnet i det hele tatt.