Heidi Austlid, Ikt-Norge. Foto: Ikt-Norge

PASSE FORNØYD: Sjef i Ikt-Norge, Heidi Austlid, er brukbart fornøyd med statsbudsjettet, men mener regjeringen kunne gjort mer. Foto: Ikt-Norge

Mener regjeringen kunne gjort mer

Ikt-Norge er bare passe fornøyd med statsbudsjettet som ble spikret i helgen.

- Budsjettforliket viser at vi har fått gehør for flere viktige ikt-krav, sier administrerende direktør i Ikt-Norge, Heidi Austlid i en pressemelding sendt ut i helgen etter at statsbudsjettet ble spikret.

Interesseorganisasjonen fremhever som positivt 45 millioner i tilskuddsordning for kommuner med dårlig bredbåndsdekning og at vil bli etablert minimum 500 it-studieplasser. 

Av andre it-relaterte bevilgninger nevner Ikt-Norge 10 millioner mer på it-tiltak i grunnskolen, samt nytt såkornfond for it-næringen med 250 millioner i egenkapital. 

- Samtidig savner vi at regjeringen og samarbeidspartiene ser betydningen av at vi nå må satse på digitale læremidler i skolen, som en naturlig del av det å kunne gi elevene sårt tiltrengt tilpasset opplæring, sier Austlid.

- Burde ryddet opp

"Det er dessuten synd at partiene ikke brukte anledningen til å rydde opp i noen skikkelige politiske, bremseklosser for deler av næringen vår. Slike som manglende opsjonsordning for gründere, ny statlig eID-løsning og eiendomsskatt for datasentre", heter det videre i meldingen fra Ikt-Norge

– Vi savner gode økonomiske rammebetingelser for gründere eller de som ønsker å ta eierskap i egen arbeidsplass. Vi mener det er feil at staten skal etablere en ny statlig eID-løsning som vil være i direkte konkurranse med flere, velfungerende løsninger som eksisterer i markedet. At kommunene kan komme til å skrive ut eiendomsskatt på verdien av datautstyret i datasentrene, skaper stor uforutsigbarhet for næringen. Det kan hindre etableringen av norske datasentre, sier Austlid og avslutter meldingen med: 

– Oppsummert vil jeg derfor si at vi med dagens budsjettforlik kan sies å ha et budsjett godt nok for i dag, men ikke for framtiden. 

Statsbudsjettet