Asiatiske milliarder til Ericsson

Asiatiske milliarder til Ericsson

Etter tap i Norden, slår Ericsson tilbake i Asia.

Kostnadsprogrammet som svenske Ericsson startet i begynnelsen av 2009 - var ikke nok. I januar ble det bestemt at ytterligere 1500 jobber må bort for at selskapetet skal tjene penger, i tillegg til de 5000 jobbene Ericsson allerede hadde annonsert kuttet.

I de siste dagene har det imidleretid tikket inn svært positiv informasjon fra den svenske teknologigiganten.

For to dager siden offentliggjorde Ericsson en ny rammeavtale med China Mobile og China Unicom verdt over 10 milliarder norske kroner. I dag ble det klart at selskapet også har dratt i land en avtale med den indiske teleoperatøren Bharti Airtel.

I en ny avtale gir Bharti Airtel Ericsson i oppdrag å bygge ut og fornye 15 av Indias 22 teleregioner. Denne kontrakten har en verdi tilsvarende rundt 8,8 milliarder norske kroner.

Forsmedlig

De siste dagers nyheter er svært viktige for Ericsson, som har hatt flere nederlag i hjemmemarkedet. Det vakte oppsikt da Teliasonera valgte Huawei som leverandør til utbygging av Netcoms 4G-nett i Oslo.

Nå ble imidlertid Ericsson sammen med Nokia valgt for å bygge ut Trondheim, Bergen og Stavanger, men da også Telenor valgte Huawei i en gigantkontrakt, hvor det kinesiske selskapet skal erstatte all gammel mobil infrastruktur i Norge, var skuffelsen svært stor hos Ericsson.

Nå har Ericsson slått Huawei på sin hjemmebane.

Ifølge det svenske IDG-nettstedet It24 dreier den indiske avtalen seg om å installere en mengde nye 2g-basestasjoner i landet. Dessuten vil Bharti Airtel begynne forbredelsene til 3g - en overgang som vil skje på et senere tidspunkt.

Bharti Airtel er er en av Asias største mobilaktører og har 134 millioner kunder i India , Sri Lanka och Bangladesh

Les om:

Telekom