Han har tjent 621 millioner kroner i dag

Han har tjent 621 millioner kroner i dag

Gunnar Evensen blir styrtrik når han nå selger Get for tredje gang.

Gunnar Evensen tjener 621 millioner kroner på dagens salg av Get. Og det er tredje gangen han er med og selger selskapet. Tilsammen kan ledelsen cache inn 1,1 milliard kroner, skriver Kapital.

Evensen er aksjonær i selskapet sammen med enda 12–13 til av dagens ledelse. De eier til sammen oppunder åtte prosent av Gets øverste morselskap Seema SARL i Luxembourg, skriver Kapital i ukens utgave.

Basert på en pris på 13,8 milliarder kroner betyr det at ledelsen i selskapet har aksjer for 1,1 milliarder kroner i selskapet. En annen av aksjonærene er kommunikasjonsdirektør Øyvind Husby.

Evensen selv eier noe over 4,5 prosent. Dermed sitter han på aksjeverdier for 621 millioner kroner i selskapet han nå har ledet i over 14 år.

Det er ikke kjent om Evensen nå vil realisere aksjene. Forrige gang Get ble solgt realiserte han en del.

- Poenget med denne transaksjonen er det industrielle aspektet, og hvilke muligheter det gir for kundene i Norge og Norden. Nordens største fiberbaserte kabel tv operasjon, synergiene i et nordisk fiberbasert høykvalitets nett, det spennende dette blir for bedriftsmarkedet i Norge og de mulighetene som kommer fremover, sier Gunnar Evensen til Telecom Revy.

- Jeg har ikke hatt tid til å reflektere over avkastningen på min eller andres investering. Ønsker heller ikke å kommentere på akkurat det, legger han til.

Fra Høyskoledata til Get

Evensen startet sin karriere i Høyskoledata som på slutten av 1980-tallet. Han var i innom Apple som informasjonssjef og senere en av lederne i Telia Norge før han gikk til Get.

– Jeg var på krasjkurs for PC-bruk på starten av studiene og skjønte raskt at jeg ikke kunne holde på med det der. Men så var jeg innom BIs studentavis Inside og så en Mac, og da var jeg solgt, sier Evensen, som under studietiden drev et lite selskap som het Presenteriet, som ved hjelp av Macer solgte brosjyremateriell, sier han til Kapital.

Evensen startet deretter Høyskoledata sammen med et par studievenner. Et selskap som etter hvert ble Nordens største forhandler av Apple.

Telekom