MTU Gruppen er konkurs

MTU Gruppen er konkurs

Telegruppen MTU er konkurs med 200 millioner i gjeld.

Etter tre måneder med forhandlinger har MTU Gruppen, som gikk med ambisjoner om å bygge Norges neste telenett, endt opp som konkurs.

- Det var så store krav i boet at det ikke var mulig å fremme en akkord, og det var ingen vilje blant kreditorene til å gå en ny runde, sier bostyrer Tom Hugo Ottesen til DN.

Gjelden til selskapet ligger på 200 millioner, men gründer Stein Matre sier han selv har tapt det tredobbelte.

Angrer

Matre angrer på at MTU Gruppen gikk til offentlige gjeldsforhandlinger i fjor høst.

- Vi har milliardbeløp til gode i gruppen, men de er tvistet. Dette er ting som tar tid, men vi visste ikke at gjeldsordninger måtte avsluttes så raskt, sier han til DN.

Matre mener å ha 60 millioner kroner til gode etter salget av Comhouse til Teliasonera, men kravet er bestridt av sistnevtne.

Tapte likviditet

Matre angrer også på at MTU Gruppen betalte ned et banklån på 80 millioner i august.

- Det skulle vi aldri ha gjort. Dette skjedde før vi helt hadde sett den fulle effekten av finanskrisen, og konsekvensen var at vi ikke hadde likviditet til blant annet å betale lønn til de ansatte, sier han til DN.

Datterselskapet MTU Nett gikk konkurs i november. Igjen er nå i hovedsak den kriserammede svenske telekjeden Aircall og to næringsbygg.

«DataGuard AS har inngått avtale med MTU om overtagelse av driftstjenester, abonnenter og andre kundeforhold (unntatt mobilabonnenter),» skriver MTU Gruppen på sine nettsider.

Les om:

Telekom