Selvaag går for fiber

Selvaag går for fiber

Selvaag Bolig ASA vil nå bygge alle sine boliger med fiberbredbånd. En landsdekkende avtale gjør fiberselskapet Altibox til anbefalt leverandør i fremtidige boligprosjekter.

Selvaag Bolig har per dags dato cirka 1.200 boliger i produksjon og er et av landets største boligutviklingsselskaper. Det er knallhard kamp mellom Telenor, Get og Altibox om boligutbyggernes gunst.

Nylig vant Get Block Watne. Det er flere årsaker til dette.

Nybygg kan ha en lavere investeringsterskel for bredbåndselskapene da utbyggingen i hovedsak skjer i og rundt de stiore byene der alle de tre store bredbåndselskapene alt har betydelig basis infrastruktur.

Illustrerende nok fokuserer Selvaag spesielt på områdene Stor-Oslo, Bergen og Stavanger.

Folk forventer bredbånd

Porteføljedirektør i Selvaag Bolig Halvard Kverne mener avtalen er fremtidsrettet.

– Boligkjøpere er opptatt av hvilken internettforbindelse boligen har, og mange etterspør fibernett. Om få år vil alle boliger bli bygget med fiberkabler, og vi har valgt å samarbeide med Altibox for sikre våre boligkjøpere tilgang til fibertjenester allerede nå, sier Kverne.

De som flytter inn i ny bolig fra Selvaag Bolig får dermed fiber lagt helt inn i veggen, og kan velge fritt blant internett- og tv-produktene til Altibox.

Altibox har nå over 300.000 kunder over hele Norge fordelt på 40 partnere i Norge og Danmark. I 2012 hadde selskapet en vekst på 43.000 nye oppkoblede husstander.

Selvaag er en av to børsnoterte boligutbyggere i Norge. OBOS er den klart største.

– Vi er svært glade for og stolte over at Selvaag Bolig valgte oss som fiberleverandør. Fiber hele veien inn til brukeren gir nær ubegrenset nettkapasitet og er den aksessteknologien som er aller best dimensjonert for framtiden. Nettbruken øker stadig, men vi garanterer at fiber skal kunne takle enhver økning i datatrafikk i framtiden, sier salgsdirektør Jone Riis i Altibox.