- It-sjefen er som alle andre sjefer

- It-sjefen er som alle andre sjefer

IT-SJEFEN: Curt Grimstad i Color Line vil sikre en god bunnlinje.

- Hva er den viktigste utfordringen i jobben din akkurat nå?

- Det er å forberede og klargjøre it-organisasjonen for mottak av nytt booking- og internettsystem, selve bookingløsningen på nett og bookingløsningen call-sentrene våre bruker. Vi har på tapetet å ta imot løsningen i løpet av neste år.

- Hva er du mest fornøyd med at du har fått til i bedriften din?

- Jeg har bare vært her siden 1. august, så det er bedre om du spør meg om et års tid. Det vi jobber mye med nå, er rett og slett struktur, roller, ansvar, myndighet og organisering av mennesker på it-siden relatert til leveranser.

- Hvordan stiller du deg til Cloud Computing?

- Det er et spennende konsept. Man ser at mange uttaler seg både skråsikkert om at det er fremtiden, mens andre er skråsikre på at dette ikke er tilfelle. Det foregår også diskusjoner om hva Cloud Computing egentlig er. Får vår del prøver vi å finne ut om det er gevinster å hente for vårt selskap som kan gi oss lavere kostnader eller verdi som sådan. Jeg tror det er viktig at it-leder er åpne overfor nye konsepter og ser om de kan gi gevinst.

- Hvor mye fri programvare bruker dere?

- Det vet jeg ikke helt ennå, men jeg vet at vi bruker en del fri programvare. Utviklermiljøet er jevnt fordelt mellom .Net og Java. Av servere er det en blanding mellom Windows og Linux, og av mer Unix-baserte løsninger som AIX, men også stormaskinprogramvare.

- Hva er it-sjefens viktigste oppgave, slik du ser det?

- Det er vel som for alle andre ledere i et selskap, å gjøre sitt ytterste for å bidra til en god bunnlinje. Det er jo derfor man driver selskaper. Jeg tror ikke it-sjefen har noen spesiell annen rolle enn andre lederfunksjoner i selskaper, utover at vi har ansvar for et fagfelt.

- Hvem rapporterer du til?

- Til CFO, og det fungerer bra.

- Hvem skal svare på disse spørsmålene neste uke?

- Det må bli Trond Vidar Asken i Tine.

It-sjefen

Hvem: Curt Grimstad

Hvor: Color Line

Hva: Cruiseselskap

Antall ansatte: 3000, rundt 30 på it

It-budsjett: Ønsker ikke oppgi

Les om:

Ukens It-sjef