Vil vekk fra Microsoft

Vil vekk fra Microsoft

IT-SJEFEN: Harald Moe i Trondheim kommune har Linux-ambisjoner.

- Hva er den viktigste utfordringen i jobben din akkurat nå?

- Innføring av ERV, EDB ressurs- og virksomhetsstyring basert på SAP, for hele Trondheim kommune. Har innført regnskap og økonomistyring, samt lønn for deler av organisasjonen. Vi skal fullføre arbeidet med lønn og personal i løpet av året. Arbeidet med nye drift- og utviklingsavtaler er også en utfordring. Planene tilsier at vi skal være ferdig med prekvalifiseringen før sommeren. Konkurransegrunnlaget skal sendes ut tidlig i august 2010. Vi satser på å ha skrevet kontrakter før jul.

- Hva foretrekker du av Microsoft eller Linux?

- Jeg foretrekker en salig blanding. Ambisjonen er å bevege seg bort fra Microsoft-løsninger i større og større grad. Dette er et tema i arbeidet med nye drift- og utviklingsavtaler.

- Outsourcing, plage eller saliggjørende?

- Saliggjørende hvis du har en organisasjon selv, som er god til å følge opp leverandører. Vi har outsourcet vår it-drift siden 1992. Det har vært mye positivt, men også store utfordringer. Leverandørene er ikke selvgående. Det kreves tett oppfølging. Store driftsleverandører er noen mangehodede troll. I dag har vi et stabilt nettverk. Det er av stor betydning for våre 35.000 brukere.

- Hva bruker du mest tid på i jobben?

- Økonomistyring. Vi har store drift- og investeringsbudsjett som skal forvaltes. Vi skal jo understøtte egen organisasjon, som består av 13.000 ansatte og 22.000 skoleelever i en by med 170.000 innbyggere. Vi skal understøtte tjenesteproduksjonen, og it er også en faktor i organisasjonsutviklingen og effektiviseringen av Trondheim kommune.

- Har dere spesielle regler for bruk av Facebook og andre nettsamfunn?

- Vi har ingen forbud. Vi synes holdningsarbeid er riktig måte å møte denne utfordringen på.

- Hva bruker dere mest penger på i år?

- I og med at vi har outsourcet vår drift går det mest penger til det. Kjøp av ERV tar en stor del av investeringsbudsjettet, også i år. Også har vi en kontinuerlig utskifting av våre pc-er.

- Hvem skal svare på disse spørsmålene neste uke?

- Are Nyeng i Klæbu kommune!

Hvem: Harald Moe

Hvor: Trondheim kommune

Hva: Kommune

Antall ansatte: 13.000, 22 i it-avdelingen

It-budsjett: 140 millioner

Mini-pc, smarttelefoner og ikke minst Apples Ipads viser at pc- og mobiltelefonindustrien nærmer seg hverandre. Sjefsanalytiker Alastair Edwards fra Canalys så på utfordringer og mulighetene for de ulike salgskanalene.

Last ned presentasjon (PDF)

Marginene på din side!

Carsten O. Five, tidligere ansvarlig redaktør og gründer av Dine Penger snakket om globalisering, økonomi, parallellimport og innkjøpsstrategi.

Last ned presentasjon (PDF)

Microsoft Online Services - the sky is the limit

Andreas Lydersen, Chief Technical Officer i forhandleren Metro Remote, fortalte om satsningen på Microsoft Online Services, og hvordan denne skybaserte tjenesten hjelper deres smb-kunder.

Last ned presentasjon (Powerpoint)

Sikkerhet i en mobil og skybasert it-hverdag

I tillegg til de vanligste sikkerhetstruslene snakket Anders Nilsson, it-sikkerhetsekspert på EuroSecure om sikkerhetsrisikoer ved skybaserte-tjenester og smarttelefoner.

Last ned presentasjon (Open Document-presentasjon)

Nye muligheter med DisplayPort, HDMI og DVI

DisplayPort er en ny digitalt standard i pc-industrien som vil bety mer og mer for AV-løsninger. Odd Martinsen og Henning Lotterud fra Leteng gav tilhørerne overblikket.

Last ned presentasjon (PDF)

Det er vekst i markedet igjen – blir du med?

Markedet for Unified Communications vil vokse med 1 400 prosent fram mot 2014. Hans-Petter Nygård-Hansen fra Cisco fortalte om mulighetene med markedets beste kommunikasjonsplattform.

Last ned presentasjon (PDF)

Fremtidens virtuelle datasentre

Shan Salman Butt fra Dell gav et overblikk på nyskapende måter å bruke teknologi for å eliminere ineffektivitet og øke produktivitet i fremtidens lagring, nettverk og serverløsninger.

Last ned presentasjon (PDF)

Desktopvirtualisering

Med VMWares virtualiserte desktopløsning skal brukeren en fullverdig pc-opplevelse samtidig som total eierkostnad for klienter reduseres med opptil 50 prosent.

Last ned presentasjon (PDF)

Virtualisering for SMB-markedet

Mens de større bedriftene så store gevinster i konsolidering, er sikring av oppetid og datatilgjengelighet det som driver SMB-markedet. Salgssjef Bjørn-Ivar Sand fra Tech Data fortalte om mulighetene.

Last ned presentasjon (PDF)

Antivirus er ikke lenger nok

Øyvind Barbo fra Norman viste hvilke tiltak som kreves for å sikre operativsystem og applikasjoner mot de 30 000 malware som introduseres hver dag på internett.

Last ned presentasjon (PDF)

Virtualisert desktop fra Citrix

Gartner kaller desktop virtualisering for det neste store i IT-industrien. Produktsjef for Citrix i ArrowECS, Alexander Ervik Johnsen fortalte om hvordan Citrix XenDesktop fungerer og hvilke fordeler det gir.

Last ned presentasjon (PDF)

Sikkerhet og virtualisering – en umulig kombinasjon?

Paul-Christian Garpe fra Symantec fortalte om hvilke sikkerhetsmessige utfordringer virtualiseringen fører med seg, hva som kan gjøres med disse utfordringene og hvor sikkerhetsteknologien går for å hjelpe oss.

Last ned presentasjon (PDF)

Foredraget "Virtualisering med Microsoft" med Ketil Pedersen og "Avaya Unified Communication for smb-markedet" er ikke tilgjenglig, mens det under foredraget "Forretningsverdien av Microsofts 2010-plattform" med Marius Dahl ikke ble brukt presentasjon.

Se bilder fra Channelworld.

Les om:

Ukens It-sjef