- Skulle valgt samhandling

- Skulle valgt samhandling

Geir Kalleberg mener mer enn noen gang at Akershus fylkeskommune har valgt feil medisin.

Mens Bjørn Venn, som er primus motor bak Akershus fylkeskommunes iptelefoni-prosjekt, sitter i enden av Galleri Oslo og smiler bredt, sitter Geir Kalleberg fra Datametrix et annet sted i Oslo og rister kontinuerlig på hodet.

Han maner fortsatt Akershus fylkeskommune gjorde bomkjøp.

- Det vi diskuterte den gangen om åpen kildekode og plattformutvikling har blitt enda klarere nå, sett fra mine øyne. Microsoft og Cisco har blitt mer dominante og bruker mer penger på forskning og utvikling, sier Kalleberg.

- Hvorfor bruke penger på å lage noe andre har laget, når utviklingen går så sinnssykt fort? Mindre aktører vil aldri klare å henge med Cisco og Microsoft. Det er bare gutta med kjempefulle lommebøker som lykkes. At man i Norge skal sitte og utvikle noe, er helt latterlig.

- Et skifte

Han forteller at han i sin jobb snakker mye med bedriftsledere, og der har det skjedd et skifte. Fra hardt teknologisnakk har man nå gått til å se på hvordan bedriftene kan få bedre produktivitet, bedre arbeidsprosesser, være mer attraktive for ansatte - og i andre rekke hvordan teknologien kan være med på å løse bedriftenes problemer.

- Kanskje Akershus sparer noen kroner på lisenser, men de tenker jo bare telefoni, og ingen blir mer produktiv av summetone. Det er forretningsprosesser som er temaet nå, og da er samhandlingsplattform en del av løsningen, sier Kalleberg

- Kunne potensielt spart mer

For man kan ikke lenger bare snakke telefon, mener Kalleberg. Nå er det også sosiale medier, mobilitet, virtuelle skrivebordsflater, alskens ulike varianter nettbrett. Det er blitt omfattende og komplekst, samtidig som brukeren ikke skal merke teknologien, ifølge Kalleberg.

- Da blir åpen kildekode latterlig oppe i det hele. Jeg trodde nesten samhandling var dødt når det gjelder åpen kildekode, jeg har i alle fall ikke lest noe om det siden jeg kranglet med Bjørn Venn i Akershus fylkeskommune, sier Kalleberg.

- Om man har brukt fem millioner og samtidig spart inn fem millioner på denne måten, vet man fremdeles ikke hvor mye mer man kunne spart med en samhandlingsplattform. Det blir jo i så fall ikke tap, men tenke hva gevinsten kunne vært med en annen medisin.

Unified Communications