TEST: Kingston DataTraveler HyperX 3.0 - Rask USB 3.0-minnepinne

TEST: Kingston DataTraveler HyperX 3.0 - Rask USB 3.0-minnepinne

Har du det travelt når data skal overføres til og fra minnepinnen?

Store minnepinner kan for mange etter hvert erstatte eksterne harddisker.

Riktignok vil eksterne harddisker fortsatt være større, men det kan være at 128 gigabyte med lagringskapasitet holder for de behovene man har.

En minnepinne er da også mer praktisk å frakte med seg – og kan brukes på farten mot den bærbare. Og en god minnepinne vil dessuten kunne være mye raskere enn en vanlig ekstern harddisk.

225 og 135 megabyte per sekund henholdsvis lese- og skrivehastighet er hva Kingston oppgir for nye DataTraveler HyperX 3.0. HyperX-betegnelsen benytter Kingston på produkter som rettes mot svært kravstore kunder, som ønsker noe av det beste markedet kan oppdrive når det gjelder ytelse.

Og DataTraveler HyperX skuffer ikke. Ytelsen er faktisk så god at USB 3.0-kontrolleren i en del pc-er nok kan bli flaskehalsen.

På vår test-pc, der USB 3.0-kontroller er valgt med omhu med tanke på testbruk, leverte minnepinnen den spesifiserte ytelsen på større operasjoner.

Satt over på noen bærbare pc-er varierte maksimalytelsen fra 130 til 160 megabyte per sekund – rett og slett fordi USB 3.0-kontrolleren i pc-en ikke er raskere. Likevel – 130 megabyte per sekund mot en minnepinne er svært raskt.

Tilkoblet pc med kun USB 2.0-støtte begrenses hastigheten til cirka 30 megabyte per sekund.

LES OGSÅ:

TEST: To raske minnepinner

Har sin pris

På en måte kan man nesten se på DataTraveler HyperX 3.0 som en ekstern SSD. Sett kapasitet og ytelse opp i mot en del alternativer på markeder er prisen på en måte ikke så ille – cirka tusenlappen for 64 gigabyte, to tusenlapper for 128 gigabyte og litt mer enn fire tusen for 256 gigabyte.

Velger man en minnepinne uten USB 3.0-støtte, og da bare en brøkdel av ytelsen på en del områder, blir det litt billigere – men strengt tatt ikke så mye billigere...

Datatraveler HyperX 3.0 er ikke av de aller minste minnepinnene, men ser man den opp i mot kapasitet er det en del andre modeller på markedet som er vel så stor.

LES OGSÅ:

TEST: Lacie FastKey - Lacies superminnepinne

Les om: