TEST: Western Digital Passport Slim: Programvaren viktigst

TEST: Western Digital Passport Slim: Programvaren viktigst

Western Digital Passport Slim er en svært kompakt 1 terabyte-disk med god backup-programvare.

Harddisken veier cirka 180 gram inkludert usb-kabelen. Rent størrelsemessig er disken en del mindre enn vanlige eksterne 2,5-tommers-disker. Dette gjør disken litt enklere å frakte med seg sammen med den bærbare – eller i jakkelommen. Den reduserte størrelsen er et resultat av den nye UltraSlim-serien av disker som er tiltenkt å brukes i ultraportable pc-er.

Harddisken støtter USB 3.0, og er naturligvis bakoverkompatibel med USB 2.0. Overføringshastigheten i praksis er opptil cirka 110 megabyte i sekundet – et godt resultat for en harddisk i dette segmentet. En disk med 7 200 o/min. rotasjonshastighet hadde imidlertid vært litt raskere, men da også større og tyngre.

I tillegg til 1 terabyte-versjonen som kom nå, forventes en 2 terabyte-versjon senere i år.

LES OGSÅ:

TEST: Transcend ESD200: Rask ekstern SSD?

Smartware

Harddisken i seg selv har vi et godt inntrykk av. Men det som for en del brukere kan være viktigere, er programvaren som følger med. Western Digital Smartware er enkel å bruke og kan settes opp enten til å sikkerhetskopiere brukerdata automatisk eller at man setter opp spesifikke kataloger som skal sikkerhetskopieres.

I tillegg til å plassere en sikkerhetskopi på harddisken kan man også velge å sikkerhetskopiere data til Dropbox. Ved for eksempel å automatisk skanne maskinen for brukerdata vil programmet da kunne sikkerhetskopiere e-post-filer og andre data som man vanligvis vil ha lagret utenfor Dropbox-katalogen. Programmet gir mulighet for å ta være på flere generasjoner av filer.

Vedlagt finner man også verktøy for å låse tilgangen til harddisken. Dette er knyttet til harddiskens interne 256-bit AES-kryptering. Når harddisken kobles til en maskin den ikke er brukt til tidligere, vil verktøyet for å låse opp disken være tilgjengelig fra disken.

Harddisken er i seg selv god, spesielt med tanke på størrelsen. For dem som trenger en enkel løsning for lokal sikkerhetskopiering kan den være utmerket og vi liker også at sikkerheten blir forbedret gjennom kryptering. Selv om den er litt mindre enn de fleste andre disker med samme kapasitet på markedet, blir det programvaren og krypteringsfunksjonen som gjør at den skiller seg fra konkurrentene.

LES OGSÅ:

TEST: Seagate Backup Plus Portable: Enkel backup i baggen