De vant #hack4no

Historiske bilder, GPS-koordinater og Digitalt Museum. Helgens hackathon med åpne offentlige data, #hack4no, resulterte i 14 prosjekter.

Publisert Sist oppdatert

Nesten 200 utviklere, designere og teknologer deltok på #Hack4no, det offentlige prosjektet Kultur- og naturreises hackathon denne helgen.

Prosjektleder i Kultur- og naturreise og arrangør av #hack4no, Siri Slettvåg kan fortelle at arrangementet var en suksess, og gikk bedre enn hun kanskje turde å håpe på.

- Det gikk kjempebra! Det var stor stemning, mange som fant hverandre og samarbeidet på tvers. Det var ingen som vile gå, forteller Slettvåg.

Ønsker flere hackathons

Etter mangfoldige timer med hacking, utforsking og lek med åpne data endte arrangementet med 14 innleverte prosjekter. Deltakerne stemte selv på vinnerprosjektet, og alle hadde en stemme hver.

- Det ble utrolig mye bra som ble gjort på den korte tiden. Men det beste av alt var den gode stemingen og at alle hjalp hverandre, sier Slettvåg.

Deltakerene ytret dessuten ønske om flere slike arrangementer fremover. Det er Slettvåg positiv til.

- Vi skal se på å legge opp til litt mer langsiktige planer, og starter med en meetup den 6. mars. Det er viktig å kjøre på videre når vi er så godt i gang, forteller hun.

Førstepris til historie-app

Førsteplassen gikk til prosjektet Second Take, en mobilapp som sammenligner nye bilder med historiske bilder, slik at man kan se hvordan området har forandret seg.

Second Take bruker historiske bilder fra Digitalt Museum, basert på brukerens lokasjon via GPS-koordinater fra mobilen.

Et av ønskene til arrangørene var at personer fra ulike miljøer og med forskjellig bakgrunn skulle finne frem til hverandre under hackathon-et, og det ønsket ble oppfyllt med vinnerprosjektet.

Prosjektgruppa, bestående av Håvar Skaugen, Audun Skaugen, Rune Myrland, Åsmund Matzow, Håkon Bjerkan og Dan Michael Heggø, fant nemlig sammen on-site på arrangementet.

Se prosjektene

Her er lista over prosjektene fra #hack4no:

Og her er topp-tre, prosjektene som fikk flest stemmer av sine hacke-kolleger:

  1. Second Take
  2. SNL ± Wikipedia
  3. Troda – mer enn bare en naturopplevelse ?

Prosjektmedlemmene i Second Take vinner en «drømmedag» med leverandøren av datasettet som ble brukt. To deltakere får en spandert reise til Manchester senere i år for å vise frem app-en og delta i konkurranse med andre hackathon-vinnere fra lignende arrangementer med åpne offentlige data rundt om i regi av Europeana-initiativet .