En alternativ data-påske

En alternativ data-påske

The Gathering er alternativet til sløve familiemiddager og massiv eggspising.

5200 deltakere og frivillige gjør seg klare til påskefeiring i Vikingskipet på Hamar. I morgen starter The Gathering. Arrangørene bak Norges største lan-party har oppdatert infrastrukturen, slik at hastigheten skal takle nerdenes økende behov.

Nytt av året er også at du ikke trenger ha med deg pc for å våre med på festen. På ulike spillkonkurranser kan man melde seg på og bruke ferdig konfigurerte maskiner montert for anledningen.

- Dette er noe helt nytt. Vi setter en standard på pc-ene og så er det leverandørene som utplasserer dem. Men man må forlate område etter man er ferdig med konkurransen, forteller Simon Eriksen Valvik i The Gathering.

Den nye løsningen betyr at enda flere kan besøke arrangementet. Det selges 5.200 vanlige billetter. Men i alt kan antall besøkende i år komme opp i 6.000, tror arrangørene. Det vil være en ny rekord.

Rasker påske

- Linjekapasiteten ligger på 30 gbit/s i år. Det er veldig mye. I fjor hadde vi problemer med kapasiteten, men det vil holde i år, sier presseansvarlig Valvik.

Ifølge Valvik er spillernes musikkbehov en av de store driverne i kapasitetsbehovet.

- Vi er jo vant at folk spiller spill og laster ned filer, men i tillegg bruker flere streaming-baserte musikktjenester som Spotify. Det tar mye av båndbredden, men nå skal det holde godt, sier han.

I tillegg er alle svitsjer byttet ut med nye DGS-3100-48 bordswitcher fra D-Link. Det gir også ekstra guffe.

- For første gang vil deltakerne få en gigabit-link på datamaskinen sin. Dette kommer spilling og andre nettaktiviteter til gode, sier Valvik.

Talentspeidere

Spillgale unge og voksne kan møtes for å konkurrere med hverandre på Counter-Strike 1.6, Counter-Strike:Source, Quake Live, DotA, og Trackmania Nations Forever. På Xbox spilles Tekken 6 og FIFA 2010. For vinnerne står handler det om heder og ære. Men det kan også bli mer.

- Det er ingen hemmelighet at det går mange talentspeidere rundt på The Gathering. Dermed har man en mulighet for å bli rekruttert til internasjonale arrangementer, sier han.

De noenlunde hemmelige speiderne leter etter nye potensielle toppspillere, slik talentspeiderne gjør det i fotballverdenen. De helt store pengene er det likevel ikke snakk om. Men ifølge Valvik er det mange som har en drøm om å konkurrere med de beste og delta på spillmesser rundt om i verden.

Ikke ansvarlig

Det er et kjent faktum at The Gathering brukes til mye rart, også aktivitet som kan defineres som utenfor lovens grenser, for eksempel piratkopiering. Men arrangørene føler seg ikke ansvarlig for hva deltagerne driver med.

- Vi ønsker ikke å legge oss opp i hva deltakerne våre driver med. Vi blir som en isp. Det er ikke vår oppgave å gå rundt og være politi. I påsken samles dataentusiaster fra hele landet for å ha det sosialt. Det blir som om de flytter internettforbindelsen sin hjemmefra til oss, sier Valvik

Ifølge Valvik er antall jenter på vei opp i år. Samtidig er det ingen tvil om at The Gathering er en guttedominert arena. Kanskje det hjelper at årets arrangement får besøk av selveste Petter Northug? Det betyr at alle deltakere kan utfordre OL-mester Petter Northug og Fnatics stjernespiller Patrik "f0rest" Lindberg, til 2 vs. 2 Counter-Strike match på Amentios stand, i samarbeid med spillutstyrsleverandøren Steelseries.

- Vi er veldig glade for at Northug kommer. Det endrer kanskje litt bildet på at folk bare sitter og stirrer på skjermer. Det blir mer fokus på at spilling faktisk er en sport, sier Valvik.

Les om:

Utvikling