Nå kan du spille Mario i Html5

Nå kan du spille Mario i Html5

Html5 er såpass avansert at man kan lage spillmotorer av det.

Html5 er den nyeste webstandarden innenfor Html5, og byr på en rekke muligheter.

En av disse mulighetene viser seg å være et Mario-spill som potensielt kan vare evig.

Det er 18-årige Robert Kleffner som har konvertert en Java-versjon av spillet til krysspklattformvennlig Html 5 som kan spilles hvor som helst og på hva som helst så lenge nettleseren støtter den nye standarden.

Server knelte

I 2006 skapte Mark ”Notch” Persson et Mario-spill i Java som ledd av en konkurranse. Persson er velkjent i spillmiljøer, han er blant annet mannen bak suksessen Minecraft.

Det er Java-varianten Kleffner nå har portert over til Html 5. Ifølge portøren startet det hele som et selvforbedringsprosjekt der han forsøket å bygge en spillmotor i Html 5 som kunne bli gjenbrukt.

Kleffner hadde ikke ventet den voldsomme trafikkøkningen han fikk i juli etter at spillet ble postet på Hacker News og Reddit – faktisk har ikke nettverten hans vært tilgjengelig før nå igjen.

Ny server

Men nå har han flyttet spillet til en vert som kan takle flere brukere som spiller på likt, du kan sjekke ut spillet her .

- Jeg har så visst lært på den harde måten å ikke frigi noe med kjente og lett gjenproduserbare hull eller problemer, selv om jeg ikke forventer at det blir populært. Og jeg har vel også lært at det er fint å forbli ubemerket når en har en webhotelltype som ikke er beregnet for mye trafikk, sier han ifølge Computerworlds nyhetstjeneste.

- Men så er det ikke som om jeg aktivt forsøkte å bli bemerket. Det bare skjedde, uventet, og så dro folk videre. Jeg sitter i det minste igjen med en artig historie.

Utvikling