NTNU best i Norge

NTNU best i Norge

Et lag fra NTNU gikk til topps i NM i programmering

Laget Nanashi, bestående av Christian Bøhn, Tor Gunnar Høst Houeland og Magnus Kristiansen havnet på andreplass i kampen mot andre norske, danske og svenske programmere på lørdag. Denne andreplassen holdt derimot til å vinne norgesmesterskapet som var innbakt i den nordiske konkurransen.

Det svenske mesterskapet ble arrangert samtidig med det norske, og de bruker de samme oppgavene. Danske og islandske universiteter har også deltatt.

Den norske delen av konkurransen ble arrangert av NTNU for syvende året på rad og er rettet mot datastudenter fra høyskoler og universiteter. Lag bestående av inntill tre studenter konkurrerer mot hverandre om å løse flest mulig programmeringsoppgaver i løpet av fem timer.

- Det er en breddekonkurranse. Det var ni oppgaver, hvor den letteste var veldig lett og den vanskeligste veldig vanskelig. Folk på alle nivåer kan delta, sier den norske organisatoren Nils Grimsmo som er stipendiat ved NTNU.

Mange lag

Grimsmo kan ikke klage på oppmøtet. Over 100 lag deltok og over 40 av dem var fra Norge.

Det nest beste norske laget kom fra Universitetet i Oslo. The Barbarian Horde havnet på femteplass totalt, men vil sammen med Nanashi få en sponset tur til det nordvest-europesike mesterskapet i november.

Den norske delen av programmeringsmesterskapet er sponset av Trolltech og Fast. Disse to selskapene vil betale for de to beste norske lagene i den neste konkurransen. De beste lagene i denne konkurransen går videre til verdensfinalen.

Norge har gode tradisjoner i VM. Beste plassering har et lag fra NTNU som fikk en åttendeplass i VM i Shanghai i 2005.

De to beste norske lagene vil få følge med tre norske lag til i det nordvest-europesiske mesterskapet. Universitetene i Bergen, Trondheim og Oslo sponser reisen til hver sitt lag.

Mer informasjon og alle resulatetene her .

Les om:

Utvikling