Utviklere omfavner nettskyen

Utviklere omfavner nettskyen

Enkel overgang, lave kostnader og store muligheter for utviklere i skyen.

Fra programvareutviklernes perspektiv har det blitt klart at skyplattformer som Amazon og Microsoft Azure utvider mulighetene for utrulling av nye applikasjoner. Med it i skyen blir applikasjonene tilgjengelig over internett på tredjeparts servere. Dermed sparer selskapene infrastrukturkostnader, samtidig som det medfører utfordringer tilknyttet sikkerhet og kontroll.

I en nylig undersøkelse om skyutvikling fant Evans Data ut at 61 prosent av utviklerne gjør seg klare for å flytte inn i offentlige skyer i løpet av 2011. Analyseselskapet Forrester anbefaler på sin side at utviklerne flytter inn allerede i 2010 fordi den spesialsydde skyleveransen av programvare passer fint for nettapplikasjoner.

Men Evans fant også ut at mer enn 87 prosent av utviklerne sier halvparten eller mindre av deres ressurser vil flytte inn i skyen. I stedet vil hybridskyen dominere, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeenste. Hybridskyen tilbyr en port til skyen uten at absolutt alle ressursene befinner seg i selve skyen.

Dermed slipper it-bedriftene å overgi all kontroll og sikkerhet til it-leverandørene.

Mange fornøyde

Mange utviklere som har flyttet inn i skyen er tilfreds.

- Mange av fordelene dreier seg om totalkostnader og den relative enkle overgangen, sier David Hatter, direktør i Libertas Tecnologies.

- Jeg elsker det faktum at jeg slipper å røre hundrevis av stasjonære pc-er.

Han har laget både nettbaserte forretninger og mobile applikasjoner.

- Omtrent alt vi gjør er i bunn og grunn i skyen nå. Vi driver ikke med klient-server-greier lenger, sier Hatter, som bruker både Amazon og Windows Azure – sistnevnte som en .Net-basert butikk.

Også .Net-programmerer Dannis Salguero elsker skyen mer og mer.

- Plutselig får du et vindu til alle ressursene som er der ute når det gjelder datakraft til en relativt rimelig kostnad, sier han.

Les flere lovprisninger og litt om utfordringene på neste side.

Utvikling