Citrix åpner på alle plattformer

Citrix åpner på alle plattformer

Vil gjøre de samme virtuelle enhetene tilgjengelige på Microsofts og VMwares plattformer i tillegg til sin egen.

Open Virtual Machine Format (OVF) skal gjøre det mulig for uavhengige programvareleverandører og it-driftspersonell enkelt å lave virtuelle maskiner med applikasjoner som kan distribueres uavhengig av virtuelt driftsmiljø, hypervisor, eller virtuelle lagringssystemer.

Citrix har startet «Project Kensho» for å utvikle verktøy for OVF, som skal gjøre det mulig å opprette, flytte og administrere virtuelle maskiner mellom sin egen XenServer, Microsofts Hyper-V og VMwares ESX. OVF er opprinnelig utviklet av Citrix og VMware med bidrag fra Dell, HP, IBM og Microsoft.

Selskapene har siden lagt OVF frem for standardisering i Distributed Management Task Force, en organisasjon som jobber med utvikling av, tilpasning, og opplysningsarbeid om standarder for interoperabilitet mellom systemer og verktøy for administrasjon av it-miljøer. DMTF har mer enn 4000 medlemmer i 44 land. Så godt som alle de større it-merkenavnene finnes på medlemslisten. (Se www.dmtf.org ).

Ettersom virtualisering blir en vanlig komponent i virksomhetenes infrastruktur, trenger brukerne ifølge Citrix måter å automatisere og sikre sine virtuelle applikasjonsenheter (application workloads) uten å måtte binde seg til én virtualiseringsplattform eller ett virtuelt diskformat.

Ifølge Citrix vil Kensho gjøre det mulig å pakke inn komplette virtuelle maskiner med applikasjoner på som sikre, portable og ferdig konfigurerte virtuelle enheter som så kan distribueres og håndteres uavhengig av virtualiseringsplattform.


Open Virtual Machine Format tar sikte på å forenkle og automatisere virtuelle enheter for enklere administrasjon uavhengig av kjøremiljø.

En teknisk forhåndsvisning av Kensho-prosjektet skal være tilgjengelig for gratis nedlasting i september 2008.

Les om:

Virtualisering