- Kroppen blir nettverket

KROPPEN SOM NETT: En amerikansk forsker mener han har funnet en metode for at kropsnær teknologi kan bruke kroppen som nettverk. 

- Kroppen blir nettverket

I fremtiden vil kroppsnær teknologi kunne bruke magnetfelt for å kommunisere gjennom kroppen din, mener amerikansk professor. 

Forskere ved University of California har funnet en måte å få kroppsnær teknologi til å kommunisere gjennom menneskekroppen, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste. Løsningen kan både bety mindre  batterier og lengre batteritid. I tillegg mener forskerne at sikkerheten for  brukerne blir bedre.

Kroppen som bærer

Kropsnær teknologi som smarte klokker, helsearmbånd og smarttelefoner har skapt et behov for et personlig nettverk som knytter enhetene sammen. I dag går dette over wifi og bluetooth. Men begge disse teknologiene har et nedslagsfelt langt utover kroppen. 

Løsningen kan være å bruke kroppen som bærer av signalene. Ved å bruke magnetfelt har forskerne vist at signalene holder seg betydelige sterkere enn ved bluetooth. Tapet er ifølge forskerne 10 millioner ganger mindre. 

Andre fordeler som forskerne trekker frem er at enhetene ikke behøver å jobbe like hardt,  og dermed bruker mindre batteri. 

Lave frekvenser

Forskningen ledes av professor Patrick Mercier som har testet løsningen på en av sine studenter og vist en fungerende prototype. 

Professoren sier systemet bruker svært lave frekvenser, mellom 10 og 30 MHz med en kapasitet på minst 1 Mbps. 

For at det hele skal fungere må sensoren festet rundt kropsdelen, som en smartklokke eller helsearmbånd. 

 

wearables