Webstep brer seg til Trondheim

Webstep brer seg til Trondheim

Fra starten har it-konsulentselskapet fem ansatte i Norges teknologihovedstad. Tallet skal minimum dobles i løpet av året.

Gaute Hæreid, sivilingeniør med utdanningen sin fra NTNU, er ansatt som daglig leder. Han kommer fra Capgemini Norge AS der han har jobbet for trondheimskontoret siden 2000.

Katrine Fullerton er i gang som salgsdirektør, hjemvendt til Norge etter ti år som selger i Silicon Valley.

Og selskapet har store vekstambisjoner, ifølge en pressemelding.

- Trondheim er en spennende it-by. Miljøene er sterke og det er klart at det motiverende og morsomt at aktører som Google satser her, sier Gaute Hæreid.

Tøft rekrutteringsmarked

Sammen med Katrine Fullerton mener det har mye for seg å trekke fram sammenlikningen med Silicon Valley som har vært gjort i pressen de siste ukene.

- Flinke folk kommer dit flinke folk er, NTNU produserer gode kandidater og det finnes miljøer som satser hardt på verdiskapende IT. Dette er nødvendige forutsetninger for vekst som alle har vært sentrale i Silicon Valleys suksess. Det er djervt og offensivt å trekke denne sammenlikningen på vegne av Trondheim, mener de to.

De to Websteplederne mener de har fått en god start. Tre kolleger har allerede signert ansettelsespapirene i et tøft rekrutteringsmarked.

– Det er skarp konkurranse om de gode kandidatene. Det sier seg selv siden mange satser i Trondheim samtidig. Vi føler likevel at vi har lykkes godt allerede. Tre systemutviklere har skrevet under ansettelsespapirene allerede, sier Hæreid.

Nærmer seg 100 ansatte

Og flere mener han det skal bli. Målet er et tosifret antall ansatte før nyttår:

- Det mener jeg vi skal klare. Her er kandidater og her er oppdragsgivere med behov for bistand. Bra for Trondheim og bra for oss, sier han.

Webstep har vokst raskt og organisk i alle sine tre første byer i Norge. I Oslo har selskapet vokst fra en til 35 ansatte på mindre enn to år fra oppstarten i 2004. I Stavanger er resultatet åtte ansatte på et drøyt år. I Bergen har Webstep 44 ansatte.

Selskapet har levert positive resultater hele veien og nærmer seg raskt 100 ansatte i Norge.