PREPPING: Microsoft is prepping Windows 7 and Windows 8.1 PCs for a more aggressive Windows 10 upgrade scheme.

PREPPING: Microsoft is prepping Windows 7 and Windows 8.1 PCs for a more aggressive Windows 10 upgrade scheme.

Windows 10 kan bli vanskelig for Microsoft

Med Windows 10 slipper Microsoft nye funksjoner for ulike varianter av Windows i forskjellig takt. Det gir fleksibilitet for kundene, men kan gjøre det vanskeligere for Microsoft selv.

Før i tiden ble det sluppet en ny storversjon av Windows omtrent hvert tredje år. Pakkene ble da sluppet i ulike varianter for bedriftskunder og konsumenter, og deretter kom det mindre pakker med nye funksjoner innimellom. Denne tiden er nå forbi, skal man tro IDG News Senter.

Nå kommer det nye funksjoner i stri strøm - og de kan installeres i ulik takt av ulike brukere.

Ett eksempel er «current branch» for konsumenter, som innebærer at nye funskjoner velter inn. Bedriftskunder derimot har muligheten til å vente med å installere nye funksjoner slik at de for eksempel kan garantere kompatibilitet for applikasjoner.

Dette høres bra ut, tenker sikkert de fleste kunder, men det kan også medføre en del problemer.

Vanskelig begrensning

– Ny funksjonalitet og raskere oppdateringer er toppen, men kan også medføre problemer for it-avdelingen. Bedifter vil sikrestille at hardware og viktige applikasjoner fungerer og trenger kontroll. Visse klager over at de ikke kan begrense en del funskjoner, sier Peter Tasj, analytiker på Spiceworks, til IDG News.

Hvordan er dette for Microsoft? Hvor vanskelig er det å holde orden på ulike konfigurasjoner som dessuten befinner seg i ulike stadier av forandring?

I visse tilfelle har Microsoft vært tvunget til å ta bort funksjonalitet for å introdusere nye alternativ som ikke er like funksjonsrike. Nettleseren Edge i sammenlikning med Internet Explorer er ett eksempel.

– Vi tror at denne måten å jobbe på gjør det mulig å levere bedre funksjonalitet på lang sikt, men visse løsninger introduserer i liten skala og vokser med tiden, sier Gabriel Aul, ansvarlig for tekniske løsninger for Windows og hardware-enheter i Microsoft.

Påvirker hverandre

Konsekvensen kan være at Microsoft i visse tilfeller vil måtte ta et steg bakover, for å senere kunne ta to steg frem når det gjelder utviklingen av Windows.

Den store faren som gjelder kvaliteten er at det blir enda viktigere for Microsoft å holde tidsplaner, ettersom fler «rørlige» deler i Windows påvirker hverandre.

– Om det blir mye forsinkelser kommer det til å påvirke tester av store løsninger i bedrifter, noe som kan påvirke disses tidsplaner for å innføre løsningene, sier Steve Kleynhaus, ansvarlig for mobile enheter og andre klientenheter i Gartner.

Han nevner avanserte sikkerhetsfunksjoner som ett eksempel. Om kommende komplekse sikkerhetsløsninger i Windows blir forsinket kan konsekvensen være at kunder velger å droppe disse.

Kan få konsekvenser

Ifølge Gartner vil halvparten av de store bedriftene i verden begynne å oppgradere til Windows 10 i 2016. Av dette kan man dra to konklusjoner. For det første at Microsofts nye strategi for utvikling av Windows ikke har påvirket innførselen av Windows 10 negativt.

For det andre at eventuelle problemer vil aktualiserer på allvor først til neste år. Om Microsft roter det til med forsinkelser kan det komme til å få større konsekvenser enn noengang tidligere.

 

Artikkelen er hentet fra ComputerSweden

Windows 10