Færre vil vente på Windows 7 SP1

Færre vil vente på Windows 7 SP1

It-ansvarlige med økt tro på Windows 7, men har to store bekymringer.

I januar spurte Dimensional Research 923 ansatte i den amerikanske it-bransjen om planene for å migrere til Windows 7. Dataene ble sluppet onsdag og viser at 87 prosent av Microsoft-kundene planlegger å migrere til det nyeste operativsystemet. 46 prosent vil ikke vente helt til Service Pack 1 (SP1) blir lansert.

- For et år siden var det mye skepsis mot Windows 7, men nå er det såpass mye tillit til operativsystemet at folk er klare til å blåse i SP1, som vanligvis er standardprosedyre for mange, sier Wynn White, markedsdirektør i det Dell-eide it-selskapet Kace Networks, til Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Bedre enn Vista

Tre måneder etter lanseringen av Windows 7, var hele 90 prosent av respondentene i Dell-studien klare for å migrere til Windows 7. Det er en noe annen historie enn for Vista. Ni måneder etter lanseringen av Vista var det bare 47 prosent av it-sjefene som sa de ønsket å gå for Vista.

16 prosent har allerede valgt å migrere. 21 prosent sier de har planer om å gjøre det i 2011 og fire prosent i 2012. To prosent sier de vil bruke lenger tid, mens 15 prosent ikke har noen planer.

Mest bekymret for kompatibilitet

Undersøkelsen har også undersøkt it-folkets bekymringer. I april 2009 var 47 prosent av respondentene bekymret for hvordan ytelsen ville være, i januar var prosentandelen nede i 25. Usikkerhet rundt stabiliteten har i samme periode gått fra 62 til 41 prosent.

På sikkerhetsfronten har bekymringene dalt fra 37 prosent til 30. Bekymringene for kompatibilitet i programvare er fortsatt definitivt til stede, her har prosentandelen bare gått ned to prosentpoeng fra 88 prosent i april 2009.

60 prosent bekymrer seg også for kostnadene med å bytte til Windows 7. I april var imidlertid tallet 72.

For XP går kostnadsbekymringene andre veien. 40 prosent er nå urolige for prislappen for å holde XP oppdatert etter hvert som operativsystemet blir eldre, mens tallet i april var 28 prosent.

Windows 7