- Microsoft klargjør Win7 SP1

- Microsoft klargjør Win7 SP1

Hint om Service Pack 1 for Windows 7 har dukket opp i registeret.

Det er bloggeren Rafael Rivera som har vært på vakt og oppdaget nye nøkler i Windows 7-registeret som klargjør systemet for Service Pack 1 (SP1).

Han konkluderer i sin blogg Withinwindows at Microsoft nå klargjør Windows 7 for ekstern testing av den første tjenestepakken til operativsystemet.

Rivera har hatt rett før. I november beskyldte han Microsoft for å benytte kodesnutter fra et åpent kildekode-prosjekt i sitt Windows 7 USB/DVD Download Tool. Microsoft trakk verktøyet, la seg flat, og slapp senere hele greia som åpen kildekode.

- Snart

En tjenestepakke består ofte av tidligere sikkerhetsoppdateringer, nye oppdateringer og i noen tilfeller nye funksjoner.

- Poenget her er at ekstern test av Windows 7 SP1 bør komme snart, om det ikke allerede er i gang, skriver Rivera om funnet av registernøklene.

Den første oppdateringspakken er alltid viktig for Microsoft. Mange bedrifter avventer utrulling av ny Windows-utgave før operativsystemene har nådd en slik milepæl.

Tjenestepakker er også relativt sjeldne. XP som kom på markedet på slutten av 2001, har bare tre.

...men det kan ta litt tid

Selv om Rivera skulle ha rett i sin antakelse om at testing av Windows 7 SP1 er rundt hjørnet, betyr ikke dette nødvendigvis at SP1 er rundt hjørnet.

For Vista ble det sluppet en lukket test av Vista SP1 i september 2007, men ferdig vare lå ikke klar før i desember 2007, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Om Microsoft legger seg på samme tidsperspektiv som i Vista, vil det eventuelt innebære at Windows 7 SP1 går til ekstern test rundt juni, mens ferdig vare er på plass rundt september.

Microsoft ville ikke kommentere saken og heller ikke kommentere Riveras funn.

Les om:

Windows 7