Microsoft trekker tilbake usb-verktøy

Microsoft trekker tilbake usb-verktøy

Windows 7-installasjon via usb kan være misbruk av åpen kildekode.

Microsoft har fjernet verktøyet som gjorde det lett som en plett å installere Windows 7 på minibærbare uten dvd-rom. Løsningen ble sluppet forrige måned, men nå er alle spor av den borte.

Årsaken hevder enkelte er blogger Rafael Rievera, som forrige fredag gikk ut med påstand om at det såkalte «Windows 7 USB/DVD Download Tool» (WUDT) bruker kodesnutter fra et GPL2-lisensiert åpen kildekode-prosjekt kalt Imagemaster uten å følge GPL-vilkårene.

Til Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste, sa en talsperson for Microsoft i går at WUDT-verktøyet er tatt ned inntil programvaregiganten får undersøkt saken.

I en oppdatert kommentar fra i dag ønsker selskapet imidlertid ikke å kommentere hvorvidt verktøyet ble fjernet fordi det brukte GPL-kode, og vil ikke si hvorvidt vertøyet igjen kan bli tilgjengelig for nedlasting.

Sikker blogger

Rivera er imidlertid «99,9999» prosent sikker i sin sak, og har forevist Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste flere kodeeksempler.

- Jeg er ingen GPL-ekspert, men slik jeg forstår det skulle verktøyet vært sluppet som åpen kildekode, sier han.

Algoritmen det er snakk om stammer opprinnelig fra filarkiveringsprogrammet 7zip, som er lisensiert under LGPL, ifølge Rivera. Han understreker likevel at det han anklager Microsoft for å ha stjålet stammer fra Imagemaster-prosjektet.

Varsler

Rivera ser nå for seg at Microsoft enten skriver hele greia på nytt, slipper den som åpen kildekode eller kutter ut funksjonen.

Det er ikke første gang bloggeren er i strupen på Microsoft. I januar hevdet han og blogger Long Zheng at en endring i User Account Controll (UAC) i Windows 7 kunne bli utnyttet av angripere for å slå av UAC. Microsoft benektet først at dette var et sikkerhetshull, og kalte det i stedet design, men en del dager senere valgte Microsoft likevel å fikse problemet.

Windows 7