Acer misfornøyd med Vista

Acer misfornøyd med Vista

Gianfranco Lanci mener Vista er et ustabilt og halvferdig program.

Sjefen for verdens fjerde største pc-produsent, Gianfranco Lanci, retter nå skarp kritikk mot Microsoft for å ha sluppet Vista for tidlig, og hevder at Acer ikke er alene om å være svært misfornøyd med Vista.

LES OGSÅ: Nå kan du få Windows XP på Dell

Lanci mener hele bransjen er skuffet over Windows Vista, et operativsystem som ifølge Microsoft skulle forandre pc-brukernes hverdag fullstendig, men som så langt ikke har vist seg å være noen slager.

Det er oppsiktsvekkende når sjefen for en av verdens største pc-produsenter går ut og snakker i slik klartekst, og at han på toppen av det hele påberoper seg å snakke for hele databransjen.

Til tross for at Windows har en markedsandel på over 90 prosent, har ikke den nye Windows-versjonen ført til noen flom av kunder som ønsker å oppgradere, flere pc-produsenter har faktisk igjen måtte begynne å tilby Windows XP på sine maskiner, fordi kundene rett og slett ikke ønsker Vista.

- Jeg tror ikke at Vista får kundene til å kjøpe en ny datamaskin. Ikke minst er stabiliteten i systemet et stort problem, sier Lanci, ifølge avisen Financial Times.

I forrige kvartal omsatte Microsoft for 3,8 milliarder dollar, noe som er i dårligere enn prognosene forutsa. Blant annet førte labert salg av Vista og store utgifter til reparasjon av Xbox 360-konsoller til dårligere resultat enn forventet.

LES OGSÅ: Seks milliarder for å fikse Xbox

Les om:

Windows Vista